Društvo

JUTKA SE OSILIO: Evo zašto suđenje ovom manijaku mora biti premešteno

Rodbinske i prijateljske veze, trgovina uticajem, pritisci, pretnje ispred sudnice i pred tužiocem. Ovo su samo neki od razloga zbog kojih suđenje nasilniku Milutinu Jeličiću Jutki mora biti izmešteno iz bruskog suda.

Na poslednjem suđenju Jutki, u hodniku ispred sudnice, njegovi ljudi delili su fotografije na kojima se nalazi obnažena ženska osoba za koju su tvrdili da je Marija Lukić. Istovremeno, jedan čovek iz te grupe brutalno je vređao i pretio Danieli Vukajlović, koja se na suđenju pojavila kao svedok.

Jeličić i predsednica suda u Brusu Ljiljana Stanković su prijatelji, a o druženju njihovih sinova svedoče brojne fotografije na društvenim mrežama. Takođe, suprug predsednice suda zaposlen je u opštinskoj upravi. Kada je reč o sudiji Mladenu Tipsareviću, njegova i Jutkina supruga su u rodbinskim vezama. Sve ovo uz skandalozne propuste tužilaštva dovoljan su razlog da se suđenje izmesti u neki drugi sud. Ipak, inicijativa Marije Lukić, nije naišla na razumevanje.

– Polazeći od toga da je Jeličić predsednik opštine, da tu funkciju obavlja godinama unazad, da je član stranke, da je kod izbora gotovo svih sudija Osnovnog suda u Brusu davao određene saglasnosti ili preporuke, da je bračnim drugovima pojedinih sudija činio razne ustupke, ja kao oštećena smatram da bi taj sud morao pokrenuti postupak prenosa mesne nadležnosti na drugi stvarno nadležni sud sa područja koje pokriva neposredno Viši sud u Kruševcu – navela je Lukićeva u dopisu sudu u Brusu.

Taj sud, međutim, odbio je inicijativu.

Marija Lukić sa advokatom Borivojem BorovićemFOTO: RAS SRBIJA
Marija Lukić sa advokatom Borivojem Borovićem

Da dve strane nemaju jednak tretman, vidljivo je bilo i na jednom od prethodnih ročišta kada je sudija mimo svih pravila suđenje zatvorio za javnost. Tužilaštvo je priča za sebe. Iako je čak sedam žena prijavilo Jeličića, optužnica je podignuta samo u slučaju Marije Lukić.

Snežani Bojić su rekli da nema svedoke, dok je Daniela Vukajlović dobila obrazloženje da je slučaj zastareo. Sve žene imaju identične lascivne poruke koje im je Jeličić slao, a važno je pomenuti da se one međusobno nisu poznavale dok slučaj seksualnog uznemiravanja nije dospeo u javnost.

Daniela Vukajlović

Takođe tužilaštvo je napravilo ozbiljan propust prilikom saslušanja žrtava kada je dozvolilo da Jeličić sedi i sluša šta žrtve pričaju, iako nije do tada sam dao izjavu. Tako je praktično ono što je rekao krojio po izjavama žena.

Krivica tužilaštva

Borivoje Borović, advokat Marije Lukić kaže da je glavni krivac za to što je predmet ostao u sudu u Brusu – tužilaštvo.

– Hteli su da slučaj zastari, ali to se neće dogoditi. Ne brinemo, siguran sam da će Jutka biti osuđen – navodi Borović.

(Izvor: Blic)

Comments

comments