Politika

“Kada će Đorđević da pomogne porodici sa osmoro dece koja živi u kući predviđenoj za rušenje”?!

Poslanici u Skupštini Srbije danas su pitali najčešće šta će Srbija da preduzme povodom izjave ambasadora SAD Kajla Skota da je Kosovo suverena država, pregovorima Beograda i Prištine i malim naknadama majkama i porodiljama.

Poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić povodom malih primanja majki i porodilja, koje su posledica primene Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom, rekao da se od priče o podizanju nataliteta došlo do isplate neprimerenih naknada tokom porodiljskog i tokom nege deteta, zbog čega majke i porodilje moraju da se za svoja prava bore na ulici.

PROČITAJTE JOŠ: IMAO SAM NESREĆNO DETINJSTVO, MORAO SAM I U ŠKOLU DA IDEM: 2O BISERA PO KOJIMA ĆEMO PAMTITI TOMISLAVA NIKOLIĆA

Aleksić je ministra za zapošljavanje i socijalni rad Zorana Đorđevića pitao i zašto ne funkcioniše SOS telefon na koji se prijavljuje nasilje u porodici ukazujući da se prilikom poziva javlja automatska sekretarica koja traži da se sačeka i ostane na vezi.

On je Đorđeviću rekao da razmisli kakvu poruku na taj način šalje onima koje maltretiraju, koji trpe nasilje i čija je bezbednost ugrožena.

Aleksić je ministra Đorđevića pitao i kada će biti pronađeno rešenje za porodicu iz sela Odžaci, kraj Trstenika, koja živi sa osmoro dece u kući za koju je još pre tri godine izdato rešenje o rušenju.

„Ovo je ta ružičasta Srbija o kojoj vi govorite koja živi u objektu za koji je izdato rešenje za rušenje. Centar za socijalni rad, sve institucije, niko ne haje da toj porodici koja je u stanju socijalne potrebe pomogne i obezbedi adekvatan smeštaj. Na stranu što prijatelji i komšije žele da pomognu, ali ministarstvo za to nema sluha“, rekao je Aleksić pokazujući odštampane fotografije kuće.

Samostalni poslanik Jovan Jovanović pitao je da li će ministar za kulturu i informisanje učiniti nešto povodom pritiska na novinarku Tatjanu Vojtejhovski, zbog emisije o nesrećama u preduzeću „Milan Blagojević – Namenska“ u Lučanima.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) DRUGI KOSOVSKI BOJ JE NIŠTA U POREĐENJU SA GLUPOSTIMA KOJE JE IVONA JEVTIĆ IZVALJIVALA U DNEVNIKU

Poslanik Dveri Srdjan Nogo pitao je premijerku Vlade Srbije Anu Brnabić da li je potpisala „Dablinski sporazum“, koji se odnosi na migrante i da li „srpske službe bezbednosti prate kontakte koje ona i njen brat imaju sa bezbednosnim službama Hrvatske“.

Poslanik Dosta je bilo Saša Radulović pitao je ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića zašto Srbija prati politiku Nemačke kojoj je „jedan od glavnih političkih ciljeva cementiranje ovakvog Balkana“ i potpisivanje pravno obavezujućeg sporazuma izmedju Srbije i Kosova kada se zna da na kraju tog puta Nemačka za Kosovo želi stolicu u UN.

On je ponovo pitao zašto Beograd pregovara sa Prištinom kada Priština ne ispunjava ni jednu obavezu, odnosno, ono što je Briselskim sporazumom dogovoreno i kada još nije formirana zajednica srpskih opština.

Poslanici su posle postavljanja pitanja počeli sa utvrđivanjem dnevnog reda koje će da potraje s obzirom da je predloženo oko 190 predloga za dopunu dnevnog reda.

PROČITAJTE JOŠ: OTKRIVANJE AFERE “TRGOVINA SMRĆU” UNIŠTILO JE ŽIVOT HRABROG LEKARA, ALI JE I NJEGOV SIN PROŠAO KROZ PAKAO

(izvor: beogradski-glas.rs)

Comments

comments