DruštvoIzbor UrednikaZabava

Kako izgleda osveta inteligentnih ljudi?

Ovakva vrsta osvete najviše će pogoditi onoga ko se prema vama poneo loše.

Inteligentni ljudi znaju da će klasičnom osvetom emocionalno iscrpiti sebe i srozati se na nivo onoga ko ih je povredio, pa ne posežu za time.

Takođe, neće se ni povući, izbegavajući susret sa tom osobom, niti će im to narušiti samopouzdanje.

Umesto toga, oni će takvog čoveka početi potpuno da ignorišu. Upravo ovakav oblik ponašanja najviše će pogoditi onoga ko je nekoga povredio, jer nikome ne prija da bude “nevidljiv”.

“Kada neko ignoriše neku osobu, ona se pita zašto se to dešava. Osim toga, ako je svesna da je ovakvu reakciju potencirala svojom lošom namerom, tada joj to neće dati mira. Stalno će se pitati šta onaj koji je ignoriše misli, da li će napraviti neki potez, ako hoće – kakav, itd”, objašnjava psiholog Elizabet Majer.

Ovim načinom odbrane krivcu se pokazuje da ste iznad njega na mentalnom nivou.

Takođe, to će ga kopkati iznutra jer neće moći da pročita iz vašeg ponašanja šta mislite o njemu. Na kraju će shvatiti da je potreba da vam napakosti bila uzaludna, jer je izostala burna reakcija povređenog.

Naravno, ukoliko vas neko povredi nesvesno, mora da bude spreman na to da se izvini, a vi treba da budete spremni da mu opristite – to najbolje pokazuje koliko ste iznad prizemnih emocija i nagona.

(izvor: b92.net)

Comments

comments