DruštvoPolitika

Kako je Vuk pobedio sujetu i kako to može da bude dobro za Beograd?

Svako ko želi da vidi leđa ovom vanredno beskrupuloznom režimu mora sujetu i interese da ostavi po strani i nađe način da svojim iskustvom i kvalitetima doprinese zajedničkom frontu, izjavio je predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić.

On navodi da je saradnja sa budućim kandidatom za gradonačelnika Draganom Đilasom konstruktivna.

Jeremić je izrazio nadu da odluka Demokratske stranke (DS) da ima svog kandidata na beogradskim izborima nije konačna i dodao da je ne razume.

Svakom je jasno da DS ne može sama odneti pobedu u Beogradu – kao što ne možemo ni mi. Ako nam je stalo da uzdrmamo režim, a sva istraživanja pokazuju da je to moguće, moramo biti jedinstveni. Narodna stranka nije i neće postavljati bilo kakve preduslove da se to jedinstvo postigne, rekao je on.

Apelujemo na sve iz opozicije da se trgnu, poslednji je momenat, rekao je Jeremić i pozvao sve opozicione stranke “da se trgnu”, govoreći o Dosta je bilo i Dveri.

Na pitanje da li je Narodna stranka razmišljala o tome da podrži predsednika DS Dragana Šutanovca ili Aleksandra Šapića, Jeremić je naveo da je predsednik opštine Novi Beograd “više puta u javnosti naglasio da ne želi podršku bilo koje stranke” i da taj njegov stav poštuje.

Jeremić je naglasio je da se na beogradskim izborima Narodna stranka neće gurati u prvi plan, da je tu da pomogne idejama i stranačkom infrastrukturom.

Upitan o nekada ne baš harmoničnom odnosu sa Đilasom, Jeremić je rekao da je sujetu ostavio po strani onoga trenutka kada ga je, posle predsedavanja Generalnom skupštinom i drugog mesta u trci za generalnog sekretara UN, na predsedničkim izborima sa lakoćom pobedio Beli Preletačević.

(izvor: danas.rs)

Comments

comments