Politika

Kakva je razlika između “najgoreg ovozemaljskog ološa” i naprednjaka?!

Moja kosovska politika doživela je poraz, priznao je Lupus Maximus na sednici Glavnog odbora svoje stranke.

Kakve su konzekvence tog poraza? Nikakve.

Vučić i naprednjaci još jednom su, i po ko zna koji put, propustili priliku da nam na vlastitom primeru pokažu kako se vodi ozbiljna politika i šta to znači biti odgovoran političar.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO): PINKOVA MAŠINERIJA ZLA: ČUVENI REDITELJ NAPADNUT NA ULICI POSLE PAJKIĆEVE DEBILNE EMISIJE!

Ako je kosovska politika doživela poraz, onda je sudbinu te politike morao da deli i njen kreator. U normalnoj zemlji jedino što bi se od Maximusa, nakon njegovog priznanja, moglo očekivati jeste da demisionira, da izađe iz sveta politike i posveti se nekom civilnom zanimanju.

No, nije Vučić samo nama, običnim građanima, uskratio priliku da nešto naučimo nego je i članovima svoje stranke uskratio priliku da baš na njegovom primeru vide kako se u praksi ponašaju odgovorni političari i Veberovi učenici. Umesto da prihvati sve konzekvencije što ih poraz podrazumeva, on je, gle perverzije, kritikovao svoje stranačke pajtaše što se ponašaju isto kao i on.

PROČITAJTE JOŠ: POSLE SEDNICE GO, VUČIĆ DOBIO UDARAC ODAKLE SE NAJMANJE NADAO: PREDSEDNIČE, VIDIMO SE NA SUDU!

Neodgovorno.

Niste, prigovorio im je na sednici odbora, branili Eni Brnabić od onog, kako se izvoleo izraziti, „kretena“. Tog kretena (Željka Veselinovića) je i novosadska „Naša Maja“, u svemu slepo sledeći svog partijskog šefa, verbalno darivala i nazvala ga „najgorim ovozemaljskim šljamom“.

U potpunosti razumem naprednjake. Kapiram da u Brnabićkinom slučaju nisu reagovali iz dva razloga – prvo zato što još uvek ne mogu da se pomire sa činjenicom da je na čelu vlade žena, uz to i lezbejka i, drugo, zato što svaki drugi naprednjak u sebi vidi obdarenog Afroamerikanca.

Pravo pitanje, dakle, nije zašto naprednjaci nisu reagovali u Brnabićkinom slučaju, nego zašto nisu reagovali na prostačke izjave funkcionera svoje stranke?

Da su reagovali, učinili bi i transparentnom, i respektabilnom razliku između sebe i šljama. Ali nisu. Možda zato što nikakva razlika i ne postoji.

Jer, da postoji, ne bi od Vučića tražili da, i pored debakla kosovske politike, ostane i dalje na čelu stranke, i time Srbiju osudi na dalje poraze.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO): KAD NAPREDNJAK BIJE: SNS-OV NARODNI POSLANIK TUKAO, PA IZMIŠLJAO OPRAVDANJA

(izvor: autonomija.info / Tihomir Novak)

Comments

comments