Politika

Kandidatura Srđana Škora izazvala rasulo u koaliciji oko Đilasa!?

Kako navodi portal VestiSrbija.rs, najava novinara Srđana Škora da će se kandidovati za predsednika Srbije izazvala je pravo rasulo u koaliciji okupljene oko lidera Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa.

Ovaj portal, koji je inače blizak Mlađanu Đorđeviću, u vlasništvu je Aleksandra Đurđeva, predsednika Srpske lige i nekadašnjeg funkcionera Treće Srbije. Portal navodi da u redovima Đilasove koalicija vlada rasulo, a da je to naročito pojačano danas nakon što je potpredsednica Demokratske stranke (DS) i javnosti manje poznata novinarka RTS-a, Tatjana Manojlović, javno podržala kandidaturu Srđana Škora za predsednika Srbije.

Podsećamo da su Demokratska stranka Zorana Lutovca i Narodna stranka Vuka Jeremića u koaliciji sa strankom Dragana Đilasa. Ni jedna od tih stranaka se još uvek nije javno izjasnila o eventualnoj podršci Škoru, iako poznavaoci prilika kažu da ne postoji apsolutno nikakva šansa da ga ta koalicija podrži, navodi vestisrbija.rs.

“Sudeći po nervoznom nastupu Đilasovih botova na društvenim mrežama, jasno je da je Škoro samom najavom kandidature uneo nemir i naneo ogromnu štetu novoosnovanoj koaliciji”, navodi se.

Ipak, najviše pažnje privukla je otvorena podrška potpredsednice Demokratske stranke, tvrdi se dalje u tekstu.

“Ako se uzme u obzir činjenica da Đilasova koalicija još uvek nema kandidata za predsednika republike iako je do izbora ostalo manje od četiri meseca, moglo se očekivati to da će mnogi ugledni, visoki funkcioneri, poput Manojlovićke otkazati poslušnost i podržati neke druge opcije.

Po svoj prilici na pomolu je novi raskol u opoziciji i raspad tek osnovane koalicije SSP, DS, NS i PSG, navodi portal vestisrbija.rs.

Comments

comments