KoronaSvet

Kinezi emitovali “Valtera” kao podršku Srbiji u borbi protiv korone!

Kineska nacionalna televizija sinoć je u znak podrške Srbiji emitovala kultno filmsko ostvarenje “Valter brani Sarajevo” sa legendarnim Batom Živojinovićem u glavnoj ulozi.

BK Grupa je saopštila da je poslanik u Skupštini Srbije Dragomir Karić u razgovoru sa nekadašnjim kineskim ambasadorom u Beogradu Li Mančangom dobio informaciju da je kineska nacionalna televizija sinoć, 19. marta, na svom filmskom kanalu CCTV6, u 22.05 časova po lokalnom vremenu, emitovala film u znak podrške Srbiji.

“Ovo je zaista izuzetan gest. Veliku zahvalnost upućujem kineskom narodu i predsedniku Si Đinpingu na svemu što čine za našu zemlju i građane. Oni su nebrojeno puta do sada pokazali da su naši iskreni prijatelji, kao što smo se i mi trudili da to prijateljstvo maksimalno uzvratimo. Stotine miliona Kineza je duboko dirnula poruka predsednika Aleksandra Vučića u kojoj je predsednika Si Đinpinga zamolio za pomoć kineskog naroda i u kojoj je govorio o ogromnom poverenju koje Srbija ima u Kinu. Iako i sama još bije bitku protiv korona virusa, Kina je odmah reagovala kako bi Srbiji pomogla da što bezbolnije iskoreni pošast koja je zadesila planetu”, rekao je ovim povodom Dragomir J. Karić, član Parlamentarne grupe prijateljstva sa Kinom u Narodnoj skupštini.

Karić kaže da su kineski mediji pozdravili odluku kineske nacionalne televizije da emituje “Valtera” kao još jedan vid, ovoga puta moralne podrške građanima Srbije.

Na portalu čuvene Beijing daily group, koja u svom sastavu ima devet novina, tri magazina, jednu izdavačku kuću i sajt, navedeno je da CCTV6 neretko bira filmove koji svojom radnjom ili porukom prate određeni aktuelni događaj.

– Iako Sarajevo više nije u Srbiji, Sarajevo mnogo znači Srbiji. “Valter brani Sarajevo” odražava neumornu borbu potlačenih nacija pred stranim agresorima. Srbija se suočava s epidemijom korona virusa i sada joj je potrebna upravo takva odlučnost, hrabrost i borba – piše između ostalog u tekstu na sajtu www.bjd.com.cn, a prenosi BK Grupa.

 

 

 

 

 

Comments

comments