Društvo

Ko iz vazdušne puške puca na kućne ljubimce po Kumodražu?!

Stanovnici beogradskog naselja Kumodraž u strahu su za svoje kućne ljubimce, ali i za one četvoronožne drugare koji žive na ulici, pošto poslednjih meseci neko iz vazdušne puške nišani na pse i mačke! Neke životinje prošle su sa lakšim povredama, neke su životom platile, a policija još uvek nema nikakav odgovor.

Poslednji slučaj bezdušnog upucavanja iz vazdušne puške u Kumodražu desio se juče. Naime, jedna korisnica društvene mreže Fejsbuk objavila je da je njena mačka pogođena dijabolom iz vazdušne puške. Kako je objasnila, to se desilo u centru Kumodraža, u blizini osnovne škole.

Njen post pokrenuo je lavinu komentara, pa se tako saznalo da ovo nije prvi slučaj, već da su u istom delu naselja pre mesec dana ubijene dve vlasničke mace, takođe iz vazdušne puške. Neko očigledno s namerom “lovi” životinje po Kumodražu.

“Prekjuče je ubijen Jorkširski terijer u svom dvorištu, ljubimac male dece, isto iz vazdušne puške”, napisala je jedna korisnica.

Zgroženi ljudi poručili su autorki inicijalnog posta da slučaj mora da prijavi policiji, što je ona izgleda i uradila, ali bez rezultata.

“Upravo su mi rekli da je jako teško ući u trag vazdušnim puškama jer je većina neregistrovana, a da ulaze u kuće ne mogu bez naloga, tako da su me na fin način oduvali”, napisala je ona.

“Država je dopustila da se vazdušne puške prodaju po pijacama u Srbiji i to sa optičkim nišanom”, napisao je jedan korisnik i objavio fotografiju uslikanu, kako je naveo, prošlog vikenda na “najlon” pijaci u Novom Sadu, a na kojoj se vide vazdušne puške izložene na tezgi.

Postavlja se pitanje: ukoliko je u proteklih par meseci više puta prijavljeno pucanje pa i ubijanje kućnih ljubimaca iz vazdušne puške, zašto policija ne uvede patrole u ovom delu Kumodraža? Da li svojim nečinjenjem aminuje lov na bespomoćne životinje? Ako ovaj još uvek nepoznati strelac puca na kućne ljubimce u tuđim dvorištima, kada će početi da puca na ljude? Da li će tek tada policija da reaguje? Podsetimo, ovi slučajevi zabeleženi su u blizini osnovne škole, pa je opravdan i strah da u nekom narednom pohodu ovog strelca metak ne zaluta pa pogodi i dete.

Comments

comments