Politika

Koalicija “Oslobodimo Vračar”: Svako etiketiranje “izdajništvom” nosi i odgovornost za incidente

Koalicija “Oslobodimo Vračar” (SDS, Nova stranka, PSG) ocenila je danas, reagujući na jučerašnji fizički napad na lidera PSG Sergeja Trifunovića u centru Beograda, da su stranke i pokreti koji su doneli odluku da izađu na republičke ili lokalne izbore, istovremeno izloženi verbalnom nasilju i režima, ali i onog dela opozicije koja je u bojkotu.

“U atmosferi ionako podignutih tenzija, takav odnos prema onima koji su doneli odluku da se bore protiv režima izlaskom na izbore je krajnje neodgovoran i svako podsticanje etiketiranja ”izdajništvom” onih kojih izlaze na izbore sobom nosi odgovornost i za ovakve incidente. Apsurd je da smo umesto aktivnog bojkota Vučićevog režima, dobili aktivnu agresiju prema neistomišljenicima unutar opozicije, što koristi samo Vučiću”, navodi se u saopštwnju.

Ova koalicija pozvala je na odgovorno ponašanje svih političkih aktera i u bojkotu i u izbornom procesu, jer “svaki vid verbalne agresije može svakog trenutka prerasti u čin fizičkog nasilja”.

Koaliciju “Oslobodimo Vračar”, koja izlazi na lokalne izbore u ovoj beogradskoj opštini, čine Socijaldemokratska stranka, Nova stranka i Pokret slobodnih građana.

Comments

comments