Politika

Koji je bio državni interes da Vučić čita poverljiva dokumenta?!

Glavna i odgovorna urednica „Nove ekonomije“ Biljana Stepanović ocenila je kao presedan to što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, gostujući na TV Pink, čitao delove zvaničnih izveštaja BIA sa oznakom državna tajna.

„Volela bih da znam da li se ikada u istoriji desilo da predsednik jedne države drži u rukama dokumenta na kojima piše strogo poverljivo, da čita šta u njima piše i denuncira svoje najbliže saradnike“, rekla je Stepanović u Novom danu.

Loading…

Stepanović podseća da u Zakonu o tajnosti podataka piše pod kojim uslovima se skida oznaka tajnosti.

PROČITAJTE JOŠ: VULINOV OTAC OGREZAO U KRIMINAL: 3 KRIVIČNE PRIJAVE, ZLOUPOTREBA POLOŽAJA I MITO!

„Kad je u interesu države ili zbog nekih međunarodnih obaveza. Volela bih da pitam predsednika koji je državni interes bio da on uradi ovo što je sad uradio, da na ovaj način uruši dodatno još jednu instituciju“, rekla je Stepanović (na slici ispod).

Ona ocenjuje da je reč o političkom rijalitiju kojim se „nanosi ogromna šteta državi Srbiji“.

„I to ko radi – radi predsednik države. Volela bih, da sumiram, da nam on odgovori zašto je o ovome govorio i šta je državni, nacionalni interes u ovome. Ako nije njegov lični interes da se za nešto pravda ili nešto treba da predupredi“, rekla je Stepanović.

PROČITAJTE JOŠ: OBUSTAVLJENO JOŠ JEDNO ISELJENJE PORODICE, NOVOSAĐANKA PRETILA DA ĆE SKOČITI SA TREĆEG SPRATA!

Stepanović smatra da je to što je predsednik uradio „suportno interesima Srbije“.

„Koja je informacija bila neophodna da sad, leta gospodnjeg 2019, mi saznamo da je on prisluškivan još pre 24 godine? Neka razjasni to sa Ivicom Dačićem“, poručila je ona.

Prema njenim rečima, Vučić denuncira i sopstvenu decu.

„Zašto on nas, kao gledaoce, obaveštava da neko prati njegovu decu i fotografiše? Pa to se valjda rešava na drugačiji način“, smatra Stepanović.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO): AKTIVISTI SNS POKUŠALI DA RAZBIJU SKUP OPOZICIJE I SPREČE IZLOŽBU O NEDELIMA NAPREDNJAKA!

(izvor: beogradski-glas.rs)

Comments

comments