Politika

Kostreš nakon sastanka sa Godfrijem : „ Bojkot je pogrešan način borbe ! “

Predstavnici Ujedinjene demokratske Srbije, danas su imali sastanak sa ambasadorom SAD u Srbiji, Entonijem Godfrijem.

Kostreš i Godfri se složili da na izbore treba izaći, iako nisu najpošteniji.

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine, Bojan Kostreš izjavio je danas da su predstavnici Ujedinjene demokratske Srbije (UDS) danas imali otvoreni i prijateljski sastank sa ambasadorom SAD u Srbiji, Entonijem Godfrijem.

Ambasadoru su saopštili da na predstojećim izborima žele da se bore protiv “nacionalističkog i centralističkog” režima Aleksandra Vučića, i da pruže evropsku alternativu gradjanima Srbije.

“U otvorenom i prijateljskom razgovoru preneli smo ambasadoru da smo odlučili da se na izborima, iako izborni uslovi nisu idealni, borimo protiv nacionalističkog i centralističkog režima Aleksandra Vučića, ali i da pružimo evropsku alternativu postojećoj politici. Izneli smo stav da je bojkot pogrešan način borbe za demokratsku, modernu, evropsku i bolju Srbiju”, rekao je Kostreš

Njegova izjava dolazi nakon ambasadoreve objave na društvenoj mreži Tviter, na kojoj je Godfri napisao da ambasada SAD planira da održi sastanke sa političkim predstavnicima svih stranaka na predstojećim parlamentarnim izborima, a da je takav vid sastanka danas održan sa Ujedinjenom demokratskom Srbijom.

“I dalje verujemo da je aktivno učestvovanje glasača i kandidata u izbornom procesu nabolji način da se čuje glas gradjana Srbije”, poručio je Godfri na Tviteru.

Comments

comments