Korona

Krizni štab puca po šavovima

Usled sve učestalijih otkrića da vlast krije stvaran broj obolelih i umrlih od korona virusa, ali i ponovnog bujanja epidemije i nesposobnosti odgovornih da je drže pod kontrolom, Krizni štab očigledno puca pod šavovima. O tome svedoči i najnovija izjava epidemiologa Predraga Kona, koji je očigledno ljut na one svoje kolege koje “ne drže jezik za zubima”.

“Institucije moraju u potpunosti da preuzmu svoj posao, to znači da epidemiolozi moraju da formiraju svoje stavove. To ne znači da epidemiolozi treba da se odvoje od Kriznog štaba, oni svakako moraju biti deo toga… Ali postoji nekoherentnost izjava koje su bile do sada. Jednostavno, više se ne mogu tolerisati. Ne zbog nekog hira, već zato što se epidemiološka situacija u Beogradu pogoršava”, rekao je Kon i dodao da poboljšanje očekuje početkom sledeće nedelje, ali da ćemo “ipak videti”.

Kon je pomenuo i restriktivne mere tokom vanrednog stanja koje su, kako je naglasio, bile na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Dodao je i da ne treba opet čekati na predsednika, jer “on ima i druge obaveze”.

Da li je ova Konova izjava zapravo najava ponovnog uvođenja restriktivnih mera i policijskog časa, za koje odgovornost treba da preuzme “struka” a ne predsednik Vučić, saznaćemo ubrzo.

 

Comments

comments