Politika

LDP kreće u pohod: “Antievropski front jača i moramo snažno odgovoriti na to!”

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je, povodom raspisivanja izbora na svim nivoima u Srbiji za 26. april, da je želja LDP da s građanima dođe do evropske Srbije i naglasio kako je jako važno dati snažan odgovor antievropskom frontu.

„Danas, kada su i zvanično raspisani izbori na parlamentarnom i lokalnom nivou, pozivam građane i građanke Srbije da počnemo da razgovaramo. Naša je želja da zajedno dođemo do cilja, do moderne, evropske Srbije”, preneo je LDP izjavu Jovanovića.

Jovanović predviđa „izazove“ za taj cilj „u godini pred nama“ i da su LDP i on spremni na to.

„Zato što volimo našu zemlju i zato što govorimo istinu o tome kakvu državu želimo, mi ćemo razgovarati sa svima. O ideji, o politici, o tome kako sačuvati mir u zemlji i regionu, razgovaraćemo sa svima. Za nas su izbori prilika da obiđemo svako srpsko selo, svakog radnika, studenta, penzionera, komšiju Albanca, Hrvata, Bošnjaka, Madjara. Izbori su šansa da dobijemo poverenje i da radimo na odnosima u regionu i šire, da sarađujemo sa ljudima u Sarajevu, Prištini, Zagrebu, Evropi, svetu“, poručio je Jovanović.

To nije posao samo njegove generacije, kako on kaže, već posao celog društva.

„U čuvanju mira i stvaranju građanske države tražićemo podršku od svih. I od mladih koji žele da ostanu i od starijih koji su već mnogo toga dali našoj zemlji“, naveo je Jovanović.

On je istakao da su izbori još jedna šansa da se „okupimo oko ideje koja vodi Srbiju u Evropu“.

Ocenio je da „antievropski front jača i mi moramo dati snažan i odlučan odgovor na to“, kao i da je „odgovor na to odbijanje da se povlačimo pred antievropskim uzurpatorima naše budućnosti“.

„Zato verujemo da je borba za Srbiju u Evropi i Evropu u Srbiji jedina moguća politika. Na izbore izlazimo zato što o toj politici ne govorimo samo, već je i živimo“, poručio je Jovanović.

Comments

comments