DruštvoKorona

LEKARI OTKRIVAJU: Odeljenja su puna, testova nema! Iscrpljeni smo i uplašeni!

Odeljenja u bolnicama su puna, testova nema, epidemiologu je zabranjeno da istražuje kontakte i puteve infekcije, a lekari iscrpljeni i rade pod naredbom Ministartsva da sve mora da funkcioniše kao da epidemije nema. Ovako za kanal Newsmax Adria govore lekari iz bolnica u Srbiji, čiji je identitet sakriven.

Izjave lekara koji svedoče o visokom stepenu ignorisanja epidemije od strane vlasti, preneo je kanal Newsmax Adria. “Mi smo umorni, iscrpljeni i uplašeni”, poručuju lekari.

“Ignorisanje, direktor na odmoru, jedan od svega dva infektologa na odmoru. Na infektivnom odeljenju rade mladi, privremeno zaposleni lekari, uz nadzor interniste. Nema PCR testova. Epidemiologu zabranjeno da istražuje kontakte i puteve infekcije. Mnoga odeljenja rade u neuslovnom režimu, ali imamo naređenje Ministarstva zdravlja da moramo funkcionisati kao da epidemije nema. Mi smo umorni, iscrpljeni, uplašeni i nezadovoljni”, govori jedan lekar.

Drugi lekar kaže da njegove kolege u kovid ambulantama rade u tri smene i previše su opterećeni.

“Veliki je broj obolelih na odeljenjima u opštim bolnicama, puna su infektivna odeljenja, puna je palijativa, puno je grudno. To su sve pacijenti sa težom kliničkom slikom i lekari iako preopterećeni pokušavaju da se izbore sa njihovim stanjem”, ispričao je lekar.

Comments

comments