Politika

Lokalni front u Valjevu izlazi na izbore

Na vanrednoj Skupštini Udruženja „Lokalni front Va“ održanoj juče, odlučeno je da udruženje kao grupa građana nastupi na predstojećim lokalnim izborima koji su zakazani za 26. april.

„Skupština je donela odluku da „Lokalni front Va“, zajedno sa građanima Valjeva, formira listu za lokalne izbore. Biće to prilika da Valjevke i Valjevci sebi izaberu predstavnike koji su mnogo puta dokazali da hoće, žele i umeju da se bore za ljude oko sebe“, stoji u saopštenju udruženja koje je poslato medijima.

„Lokalni front Va“ je članica „Građanskog fronta“ koji okuplja lokalne političke organizacije, a među prvima proglasio bojkot predstojećih izbora na svim nivoima.

U drugoj polovini januara, tada nagoveštaj da će cenzus biti smanjen na 3%, predstavnici „Građanskog fronta“ okarakterisali su zajedno sa predstavnicima „Saveza za Srbiju“ kao očajnički i potvrdili da će bojkotovati izbore na svim nivoima.

Ostaje da se vidi da li će rotirajuće predsedništvo „Građanskog fronta“ isključiti iz svog članstva „Lokalni front Va“, kao što su već ranije prema onima koji ne poštuju proglašeni bojkot uradile „Demokratska stranka“ i „Narodna stranka“.

„Građanski front“ pored Lokalnog fronta iz Valjeva, čine i „Ne davimo Beograd“, „Lokalni front“ (Kraljevo), „Udruženi pokret slobodnih stanara“ (Niš), „Inicijativa za Požegu“, Udruženje građana „Kritična masa“ (Kula), Udruženje građana „Apatin bez straha“ i „Građanski front Vlasotince“.

Comments

comments