Korona

Lončar: Mnogo toga ne znamo o koroni, najveći broj zaraženih i dalje u Beogradu

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da je i dalje najveći broj zaraženih u Beogradu i iznosi 42,81 odsto, uz napomenu da su na Infektivnoj klinici u protekla 24 sata obavljena 164 pregleda, uzeto je 57 briseva, primljeno dvoje pacijenata, a u druge zdravstvene ustanove prosleđeno 54.

U KBC bilo je 30 otpusta, 20 prijema, hospitalizovano ukupno 340 pacijenata. U njihovoj trijažnoj ambulanti je obavljeno 30 pregleda manje nego prethodne nedelje, rekao je Lončar za TV Pink.

Bolnica na Zvezdari je imala 27 prijema i 22 otpusta uz 299 hospitalizovanih, a Banjica 12 otpusta i 10 prijema, dodao je Lončar.

Na pitanje o situaciji na jugu Srbije, Lončar je rekao da su u KC Niš hospitalizovana 382 pacijenta, od kojih je 157 pozitivno na koronu.

Lončar je skrenuo pažnju na 690 zdravstvenih radnika pozitivno na koronavirus, od čega je 72 hospitalizovano, naglašavajući da su oni uglavnom zaraženi van radnog mesta.

Test nije taj koji leči, bitno je kakve simptome ljudi imaju. Mnogo toga ne znamo o koroni, ali lekari sada na osnovu iskustva sa velikom preciznošću na osnovu pregleda mogu da potvrde da li je korona ili nije, naveo je Lončar.

Comments

comments