Politika

Lutovac: Razlike u DS postoje, ali se poštuju odluke većine

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac izjavio je da razlike u toj stranci postoje, da ih je uvek bilo i uvek će ih biti, ali da su se uvek i poštovale odluke većine kao što priliči demokratskim strankama.

On je to rekao za list Politika, odgovarajući na pitanje da li u toj partiji postoji raskol, s obzirom na to da se poslanici DS nisu pojavili na nedavnom opozicionom protestu ispred parlamenta u vreme policijskog časa. Kazao je i da je najviši organ DS jednoglasno doneo odluku da se poslanici obrate u holu parlamenta.

“Bili smo spremni da podržimo i drugačiji jedinstven stav opozicije jer smatramo da je bilo važno šta će se reći, a ne gde. Pošto nije bilo moguće postići saglasnost o tome da se to saopšti u sali pa da se demonstrativno izađe, na moju inicijativu postigli smo saglasnost u opoziciji da to učinimo u holu”, rekao je on.

On je dodao da ne samo da je doneta jednoglasna odluka na predsedništvu stranke, “nego su uspeli i da u opoziciji koja je u bojkotu izgrade jedinstven stav”.

 

Comments

comments