Politika

Lutovac: Srbija sve dalje od EU

Izvor: N1

„Vučić govori sve ono što Brisel želi da čuje, ali jasno je kao dan da on ne sprovodi vrednosti i standarde Evropske unije u Srbiji, da nije za to zainteresovan, jer bismo, u suprotnom, imali slobodne i poštene izbore i slobodne medije, a to mu nije u interesu”, ocenio je predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac.

Lutovac je kazao da je “Evropska unija već poručila da će nas takvo ponašanje skupo koštati odlukom da Srbija ne otvori nijedno pregovaračko poglavlje do kraja godine, da ne možemo da govorimo da nam je EU prioritet, a da toliko dugo nemamo čak ni Šefa pregovaračkog tima”.

 “Evropska unija treba da bude jedini stub spoljne politike Srbije. Dobri odnosi sa Rusijom i Kinom usmereni su zapravo ka unutrašnjem javnom mnjenju, da bi se pokazalo da postoji alternativa Evropskoj uniji. Dojučerašnji radikali, koji su sada naprednjaci, svoj zaokret žele malo da ublaže, pa zato režimski mediji napadaju Zapad, a promovišu Rusiju i Kinu. To što jedno rade, a drugo govore je loše i neodrživo, baš kao i fabrikovanje nesuglasica sa Crnom Gorom da bi se skrenula pažnja sa više nego zabrinjavajućeg stanja u državi izazvanim pandemijom, odnosno, posledicama lošeg upravljanja državom u vreme pandemije od strane režima Aleksandra Vučića”, ocenjuje se u pisanoj izjavi Lutovca.

Comments

comments