Politika

Lutovac: Tadićeva ideja je neobjašnjiva!

Beograd, 2. 6. 2018. - Donedavni predsednik Demokratske stranke Dragan Sutanovac obratio se delegatima XX Izborne skupstine Demokratske stranke koja ce birati predsednika i pet potpredsednika stranke, kao i predsednika Politicckog saveta i clanove Glavnog odbora. Kandidati za predsednika DS su Gordana Comich, Zoran Lutovac i Branislav Lecic. (BETAPHOTO/EMIL VAS/EV)

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac izjavio je danas da mu je predlog bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića neobjašnjiv ali da razume da želi da izađe u susret Pokretsu slobodnih građana.

On je objasnio da je koncept izlaska na izbore pod listom “Za Bojkot” ponovo ipak samo izlazak na izbore.

Lutovac je, u izjavi za vikend izdanje lista Danas, rekao da ne dovodi u pitanje Tadićevu dobru nameru da se nadje kompromis izmđu Pokreta slobodnih građana, koji se predomislio i želi da izađe na izbore i ostalih stranaka i pokreta u opoziciji koji nisu iskazali tu nameru.

“I kada je prvi put plasirana negde u oktobru prošle godine ova ideja je bila teško objašnjiva, a sada je gotovo neobjašnjiva, s obzirom da osim autokratije i zatvorenih medija, imamo i zabranu okupljanja i opasnost po zdravlje građana zbog pandemije”, rekao je on.

Lutovac je napomenuo da u Srbiji ima preko 8.000 biračkih mesta i da se zato postavlja pitanje ko bi u ovim uslovima snosio odgovornost za preko 20.000 članova DS koji bi bili namerno izloženi zdravstvenoj opasnosti na biračkim mestima i za birače koji bi za tu stranku glasali.

Podsećamo da je Boris Tadić pre nedelju dana izneo ideju u emisiji 360 stepeni u kojoj je pozvao opoziciju da izađe na predstojeće parlamentarne izbore pod listom “Za Bojkot” sa bojkota u parlamentu nakon čega ga je Pokret 1 od 5 miliona prekorio da je plagirao njihov narativ od pre četiri meseca.

 

Comments

comments