Politika

Majci je ispao dok ga je dojila, a bavi se politikom zbog mržnje prema SPS: Vučićeve izjave koje pokazuju da je ozbiljno bolestan

Koliki je tačno nivo ludila kod čoveka koji trenutno upravlja Srbijom – možemo samo da nagađamo. Nadamo se da će se jednog dana pojaviti neki psihijatar (ili čak čitav tim!) koji će naći snage da zaroni u dubine Vučićevog uma i shvate šta tamo tačno nije u redu.

Do tada, odlučili smo da vas podsetimo na jedan intervju od pre osam godina. U septembru 2010. godine Aleksandar Vučić je govorio o “svemu po malo” za PRESS, a intervju vam prenosimo u celosti.

Možete ga pročitati u nastavku:

PROČITAJTE JOŠ: GODINU DANA VLADE KOJA JEDINO ZNA DA KAŽE “HVALA VUČIĆU”

Aleksandar Vučić se seća kako ga je otac terao da jede pokvarenu paštetu, kako se otrovao lošim kanadskim viskijem slaveći pobedu Zvezde u Bariju.

Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić trenutno ima samo dve funkcije u državi Srbiji. Osim što je drugi čovek najveće opozicione stranke, on je i predsednik Bokserskog kluba „Radnički”. Ipak, Vučić je jedan od najmoćnijih ljudi u Srbiji.

O njegovom životu se dosta toga zna. Bio je pionirski prvak Beograda u šahu, odličan đak i još bolji student, najmlađi srpski poslanik, oženio sa novinarkom Ksenijom Janković, bio je najmlađi ministar u Vladi Srbije, gensek radikala… Zašto je baš takav i zašto nikoga ne ostavlja ravnodušnim, Vučić pokušava da objasni u ispovesti za Press.

– Postoji jedan događaj kog se ja ne sećam jer sam bio beba, ali koji su mi moji mnogo puta prepričavali… Dok me je majka dojila, iskliznuo sam joj iz naručja. Pao sam i slepoočnicom udario u špic fotelje. Kažu da je krv šikljala toliko da su pomislili da nema ništa od mene… Ipak, nije mi bilo ništa. Naravno, toga se ne sećam, mada možda se posledice tek danas osećaju…

Kada je imao četiri godine doselio se u novobeogradske blokove gde su on i njegov mlađi brat Andrej krenuli da se bore za mesto u društvu. Postali su mangupi, ali taj status nisu imali u kući gde je tata Anđelko sve držao pod čvrstom rukom, dok je majka Angelina po ceo dan radila na RTS-u . Zbog jednog iskustva sa strogim ocem i danas nerado jede paštetu.

– Imao sam sedam godina. Otac je postavio mene i Andreja da jedemo paštetu i to onu francusku, u crevu, odvratnu! To stvarno nismo voleli, ali nije bilo cile-mile. Namaže on nama, probamo, a ono grozno. Ne može da se proguta. Mi ne možemo, on ne popušta. Traje diskusija i ulazi majka, pita šta je problem. Ja kažem: Tera nas da jedemo paštetu koja je grozna… Majka uzme paštetu i pogleda, a njoj rok prošao pre dve godine! Ipak, moj otac kaže da to nije ništa, namaže sebi krišku i pojede nešto najodvratnije što sam probao u životu – priseća se Vučić.

Nisam otišao na maturu!

Roditelji su mu sve dozvoljavali jer je bio odličan đak, ali ne i da ide sa Zvezdom u Hrvatsku.

– Imao sam 14 godina, rekao sam da ću biti tu negde u kraju, a zapravo sam otišao u Zagreb da gledam utakmicu Dinamo – Zvezda. Druga su vremena bila… Ne mogu ni da zamislim da moj Danilo sada nešto tako uradi. Ni na maturu nisam otišao, morao sam u Nikšić da gledam Zvezdu protiv Sutjeske. Sećam se da je sadašnji predsednik Zvezde Vladan Lukić dao gol… – dodaje Vučić.

Zvezda je kriva i za najveće Vučićevo pijanstvo.

– Bio sam u Bariju 1991. godine kad je Zvezda postala evropski šampion. Nije se imalo para za skupo slavlje. Pio sam neki kanadski viski, neki špiritus, hteo sam da ispadnem mangup. Sipao sam i u sebe i po sebi! Zlo mi je bilo, tada se nisam napio, otrovao sam se! – priseća se Vučić.

Na Pravnom fakultetu zapamćen je kao „desetkaš u roku”, ali ga je politika omela da magistrira.

– Učio sam dan i noć, po 20 puta sam čitao istu knjigu. Pamet za pamet, ali bez rada nema ništa. Planiram da magistriram, ali stvarno hoću da to bude nešto posebno – kaže Vučić.

Engleski jezik učio je u Brajtonu posle fakulteta, a u Londonu je radio kao prodavac.

– Prodavao sam sve od igle do lokomotive. Najslađe mi je bilo kada uđu naši ljudi, pa misle da ih prodavac ne razume…

Po povratku kući, probao je da radi kao novinar i to na Palama.

– Sećam se da sam intervjuisao Karadžića, a da sam sa Mladićem odigrao neku brzinsku partiju šaha na Palama. Zanimljiv je to posao, ali sam ispravno procenio da to nije za mene, da ima vas koji ste mnogo bolji.

Posle kratke novinarske karijere, Vučić se otisnuo u političke vode. A gde je politika, tu su i novinari, a i novinarke.

– Bilo je to 1995. Niko iz SRS nije mogao da ode na duel na Radio Indeks, pa sam ja otišao na sučeljavanje sa Aleksandrom Čotrićem iz SPO. Duel je vodila moja sadašnja žena Ksenija. Posle toga pozvala me je da radimo intervju za „Srpsku reč”. A, onda smo nastavili da se viđamo. Centrala SRS je bila u Pariskoj ulici, a ona je blizu živela. Dugo smo šetali, razgovarali, jednostavno, pronašli se. Posle smo se uvek zadirkivali ko je učinio onaj prvi korak…

PROČITAJTE JOŠ: ČEMU SLUŽE STALNE POLICIJSKE I VOJNE VEŽBE DOK NAM KRIMINALCI DIVLJAJU PO ULICAMA?!

Ksenija, Danilo, Milica

U bračne vode uplovili su 1997. godine, a u decembru iste godine rodio im se sin Danilo.

– Još se sećam kada sam svoje dete držao prvi put. On majušan, a ja ogroman. I znate da nema nazad, da ste sada odgovorni za jedan mali život. Milica se rodila 2002. i ona je tatina princeza, šefica. Njoj je sve dozvoljeno. Danilovo rođenje je promenilo moj život, ali je Mica unela nešto posebno. Ne daj bože da se neko loše izražava o nekoj ženi u mom društvu, odmah skočim i pitam ga, imaš li ti majku, sestru, ćerku… – oštar je Vučić.

Zbog posla je, kaže, mnogo propustio u odrastanju dece, ali kad god može maksimalno im se predaje. Za Danila kaže da voli istoriju, geografiju i Zvezdu.

– Poštujem rezultate Partizana, ali Danila vodim da gleda Zvezdu… Milicu smo razmazili, ali ona postade ozbiljnija, vrednija, ambicioznija. Ide u rusku školu, sve hoće, zna. Biće opasna – prognozira tata Aca.

Lepršavu priču o deci prekida sećanje da je prošle godine mogao da ostane sam sa njima, kada je Kseniji pukla trbušna aorta, a lekari se jedva izborili za njen život.

– Bogu hvala, sve je dobro… O Za mene nekad kažu da sam ovakav, nekad onakav, ali Ksenija je za sve divna. Samo sam razmišljao o deci, koliko su oni vezani za nju, kako bi bez nje…

Brz život, stres i obaveze narušile su i Aleksandrovo zdravlje, pa nigde ne ide bez pilula.

– Nisam najzdraviji čovek. Ali, hvala na pitanju, imam energije za sve što želim da radim – zaključuje Vučić.

U politiku ušao iz besa prema SPS

– U politiku sam ušao iz besa prema socijalistima. Bilo je to doba Vens-Ovenovog plana. Bio sam na nekom skupu radikala gde se govorilo o tome, a posle sam se učlanio u stranku. Za angažman u gradskom odboru najzaslužniji je Dragan Todorović. Bio sam najmlađi poslanik, najmlađi ministar. O Vojislavu Šešelju neću mnogo da pričam, to sam odavno rekao. Dosta sam energije, života uložio u SNS, čitavu mladost. I onda, posle svega… Da se poštedimo političkih priča. Sada sam u SNS i sa Tomislavom Nikolićem i prijateljima želim da učinim nešto da Srbiji bude bolje – kaže Vučić.

PROČITAJTE JOŠ: 6 GODINA VUČIĆEVIH PREGOVORA U BRISELU: “NA KOSOVU NEMAMO NIŠTA”

(izvor: Press)

Comments

comments