Politika

MAKIŠ: ČIJI JE PROTEST?!

Nakon što su pokret “Ekološki ustanak” i aktivista Aleksandar Jovanović Ćuta objavili da će sutra, u ponedeljak 22. novembra, u 12h održati protest na Makišu jer će izgradnja metroa ugroziti ovo izvorište, oglasio se Pokret Slobodna Srbija (PSS) navodeći da su oni, zajedno sa Narodnom strankom, Dveri i drugim organizacijama, PRVI zakazali i najavili protest za isti dan, na istom mestu i istim povodom! A javnost ostaje zbunjena – ko kome otima protest i da li je uopšte i važno ko ga je prvi zakazao i najavio?

PSS se obratio Aleksandru Jovanoviću Ćuti javnim pismom, sa očiglednim prekorom.

“Borba za beogradska vodoizvorišta ne počinje dan pred kopanje” – ovim rečima je PSS započeo svoju poruku Ćuti i nastavio:

“Zahvaljujemo Vam na jučerašnjem pozivu za odbranu Makiša! Međutim, stigao je prekasno, jer su neke ekološke i političke organizacije, uključujući i našu, započele borbu protiv uništavanja beogradskih izvorišta JOŠ PRE GODINU DANA, u okviru Inicijative ‘Vodu vam ne damo’. O ovome se Vi i Vaši saborci Dobrica Veselinović i Nebojša Zelenović, kao i “nezavisni” mediji N1 i Nova.rs možete informisati na linkovima ispod.

S obzirom na to da smo protest na Makiškom polju zakazali, prijavili i objavili još pre nedelju dana, biće nam drago što će ga sutra podržati i Vaša grupacija, jer zajedno smo jači.
Srdačno, Pokret Slobodna Srbija”

Uz pismo, PSS je priložio i linkove ka svojim ranijim objavama na društvenim mrežama, a u kojima su prikazane akcije i saopštenja izdata na temu ugroženosti vodoizvorišta.

Podsetimo, Ekološki ustanak je za sutra, na dan početka gradnje metroa, najavio protest u 12, a Ćuta je pozvao i sve opozicione organizacije da se pridruže protestu.

Pokret slobodna Srbija je prethodnih dana najavljivao protest za isti dan na Makišu, ali u 11h. Taj protest su najavljivali sa Narodnom strankom, pokretom Dveri, Pokretom Buđenje, Bitka za Košutnjak.

Kako god bilo, malo je neprijatno gledati kako opozicione organizacije ne mogu da se udruže čak ni oko tako važne teme kao što je ugrožavanje vodoizvorišta, pa dolaze u situaciju da se prepiru oko toga ko kome “otima” protest.

USTANAK ZA VODU: Ponedeljak u 12h na Makišu!

Inače, PSS je formiran početkom 2020. godine, uglavnom od bivših članova Pokreta slobodnih građana (PSG) koji su zbog nezadovoljstva napustili taj pokret. Predvodi ga Lidija Martinović, nekadašnja funkcionerka PSG.

Comments

comments