Korona

MARINIKA TEPIĆ izvadila DOKAZ: Crno na belo – evo kako je direktorka “Laze” kažnjavala zaposlene zbog korišćenja maski!

Narodna poslanica i potpredsednica SSP Marinika Tepić ranije danas prenela je priču zaposlenih u Klinici “Laza Lazarević” koje je, kako je navedeno, direktorka klinike Ivana Stašević Karličić kažnjavala oduzimanjem od plate samo zbog toga što su, usred epidemije koronavirusom, nosili zaštitne maske.

Ne samo da su kažnjavani, već su i, po rešenjima, lekari i medicinske sestre optuživani za otuđenje hirurških maski koje su koristili da bi se, u uslovima epidemije, zaštitili. Više o tome, pročitajte ovde: http://gerila.rs/marinika-tepic-otkriva-zaposleni-u-laza-lazarevic-kaznjavani-jer-su-uzeli-po-jednu-masku/

Sada je Marinika Tepić objavila i dokaz: rešenje o novčanoj kazni u iznosu od 10 posto od osnovne zarade koje potpisuje pomenuta direktorka, a kojim se kažnjava jedna medicinska sestra! Istom merom kažnjeno je 20-ak lekara i medicinskih sestara/tehničara, navodi Tepić.

“Evo još dokaza! Evo Vučiću, Brnabić zbog ovog plači! Ovako vam postupaju članovi Kriznog štaba i struke:
Direktorka Klinike “Laza Lazarević” Ivana Stašević Karličić KAZNILA 20 lekara i sestara sa 10% OD PLATE – jer su KORISTILI MASKE U VREME EPIDEMIJE! Kaže kršili disciplinu!!!” – napisala je Marinika Tepić uz objavljeni dokument.

U sramotnom rešenju direktorke navodi se i da su zaposleni na klinici “otuđili” zaštitne maske, odnosno iskoristili a da “nisu imali potrebu za nošenjem istih”.

Postavlja se pitanje ko određuje kada lekari i medicinsko osoblje imaju “potrebu” da nose zaštitne maske, i to u situaciji kada je u Srbiji koronavirusom zaraženo 557 zdravstvenih radnika, što je oko 11 odsto od ukupnog broja zaraženih ljudi.

Predstavnici vlasti i Kriznog štaba svakodnevno ponavljaju da su zdravstveni radnici prva linija fronta u borbi protiv koronavirusa. Kako onda da shvatimo činjenicu da nam je prva linija fronta nezaštićena, i to ne pukim slučajem, već direktnim naređenjem direktorke jedne zdravstvene ustanove?!

 

Comments

comments