Korona

Marinika Tepić: Direktorka “Laze” zaposlene kažnjavala jer su uzeli po JEDNU masku!

Zaposlenima na Klinici za psihijatrijske bolesti “Doktor Laza Lazarević” ne samo da je bilo zabranjeno nošenje zaštitnih rukavica osim kada imaju direktan kontakt sa rukavicama, već su i kažnjavani skidanjom od plate jer su uzeli po JEDNU MASKU da se zaštite i optuživani za krađu! Ovo je na svom tviter nalogu objavila narodna poslanica Marinika Tepić, objasnivši da prenosi ono što su joj poverili zaposleni na ovoj klinici.

Kako se navodi, sramne odluke naložila je direktorka klinike Ivana Stašević Karličić, koja je inače i supruga nekadašnjeg pomoćnika Aleksandra Vučiča iz vremena njegovog ministrovanja informisanjem, krajem 90-ih, proslavljenog uručivanjem rešenja o zabrani izdavanja lista Danas.

“Sećate se skandaloznog dokumenta od 6. aprila kojim direktorka Klinike “Laza Lazarević” Ivana Stašević Karličić zabranjuje zaposlenima korišćenje rukavica? Ali zaposleni kažu da je još gore i da javnost treba da zna kako im je SKIDALA OD PLATE – ZBOG MASKI”, napisala je Marinika Tepić.

Ona je prenela i reči zaposlenih:

“Novčano nam je skidala plate i lekarima i sestrama zbog maski. Gde se gubi taj novac, veliko pitanje. Svi smo kažnjeni zato što smo s početka epidemije uzeli po 1 MASKU DA SE zaštitimo. Ne kutiju, već po 1 MASKU. Što smo nadoknadili bolnici kupovinom i vratili i više nego uzeli.

Neke je po kazni prebacivala na druga odeljenja i suspendovala na 15 do 20 dana.

Rukavice su nova naredba.

Radimo bez zaštite, snalazimo se. Ministarstvo već duže ne reaguje, a žalbe stižu.”

Tepić dalje prenosi da svako ko je dobio rešenje o smanjenju plate, optužen je za krađu maske, tj. otuđenje.

Potom, prekjuče je stiglo novo obaveštenje direktorke Ivane Stašević Karličić o navodnoj novoj zaštitnoj opremi koja je stigla, i sa linkom ka YouTube kanalu na kojem se nalaze snimci od “kineskih kolega” o pravilnom korišćenju opreme koje zaposleni treba da pogledaju.

“Jedino što zaposleni kažu da NISU VIDELI NIŠTA od te opreme – osim na ovom papiru”, navodi Tepić.

Tepić ocenjuje i da postoji bojazan da li je oprema završila u direktorkinom privatnom gerontološkom domu Dolce vita Kej i njene sestre Milene Stašević.

“Još pamte aferu oko trgovine lekovima direktorkine firme Perenno Life koju je osnovala sa Bojanom Smiljković i onda postavila za svoju pomoćnicu na Klinici”, dodaje Tepić.

“Direktorka Klinike ‘Laza Lazarević’ Ivana Stašević Karličić je inače supruga Miljkana Karličića, Vučićevog pomoćnika za informisanje 90-ih “proslavljenog” po tome što je 13.10.1998. upao s policijom u redakciju lista Danas da uruči Vučićevo rešenje o zabrani izdavanja Danas-a”, podsetila je Tepić.

 

Ceo niz koji je Marinika Tepić iznela, zajedno sa dokumentacijom, pogledajte ovde:

Comments

comments