Društvo

Marks21 – Vučićev projekat za rušenje protesta

Već nekoliko ciklusa protesta pod nazivom , imamo priliku da vidimo grupaciju od nekoliko desetina pripadnika udružene organizacije Levi blok, kako opstruiraju organizaciju protesta i ometaju gradjane koji dolaze da na miran i pristojan način šetaju i izraze nezadovoljstvo protiv aktulene vlasti.

Ova opstrukcija je kulminirala na subotnjim protestima kada su pripadnici Levog bloka ušli u otvoren sukob sa redarskom službom protesta koja je tu da zaštiti gradjane od incidenata, kao i da obezbedi da kompletan dogadjaj prodje u okvirima pristojnosti.

Naime gradjani su mogli da vide pripadnike Levog bloka kako jurišaju sa crvenim zastavama i transparentima na kamion sa razglasom kako bi preuzeli vodjstvo nad protestom i održali svoje propagandne govore iako nisu najavljeni kao govornici. Srećom, redarska služba je bila brza i efikasna i uspela je da spreči ovaj nasilnički pokušaj da se preuzmu protesti, tako što je uspela da se prepreči pripadnicima Levog bloka i zaustavi ih u njihovoj nameri. Nakon neuspelog pokušaja preuzimanja protesta, počele su provokacije od strane Levog bloka prema redarima. Mogli su se čuti povici: „Djilasovi plaćenici“, „Fašisti“ itd. Nakon niza uvreda, primarno od vodje Levog bloka, Matije Medenice (slika), pripadnici Levog bloka, počeli su da guraju redare kako bi se probili do kamiona.

Za vreme govora govornika, toliko su se drali, da je većina gradjana koji su bili oko njih počela da aktivno negoduje njihovo pojavljivanje na protestima, jer su pripadnici Levog bloka ometali slušanje najavljenih govornika i agresivno ugrožavali bezbednost kako okupljenih gradjana, tako i redarske službe, koja niukom slučaju niju tu kako bi nekoga zlostavljala, kako Levi blok to predstavlja, već kako bi baš ovakve situacije sprečila na elegantan i normalan način.

Nakon završetka govora i početka protestne šetnje, pripadnici Levog bloka, nezadovoljni što ima namera da opstruiraju protest nije pošla za rukom, počeli su da nasrću na pripadnike redarske službe i fizički ih napadaju, pod izgovorom da im redarska služba ograničava slobodu kretanja, dok je istina u tome da je redarska služba bila tu samo kako bi ih sprečila u njihovoj nameri da maltretiraju gradjane svojom agresivnošću i nameri da preuzmu proteste, kako bi promovisali svoje vrednosti, što ni jedna politička ili gradjanska opcija nije uradila. Redarska služba, zajedno sa gradjanima koji su bili u okolini agresivnog Levog bloka, uspela je da spreči ovakav incident i verujemo da će biti sprečen i svaki naredni.

Podsećamo, Levi blok je skup organizacija pod imenom Beogradska omladinska akcija, Marks21, Marsistička organizacija „Crveni“ i Socijaldemokratska unija. Ove organizacije su poznate gradjanima po nasilničkom ponašanju i odgovorne su za raznorazne incidente uključujući i gušenje protesta „Protiv diktature“. Iz pouzdanih izvora smo dobili informaciju da su ove organizacije finansirane od strane ljudi koji su bliski Aleksnadru Vučiću, što dovodi u pitanje koja je stvarna namera ovih organizacija na protestima i da li su oni tu samo da bi napravili incident kako bi doprineli propagandi da su gradjani okupljeni na protestima tu da vrše LINČ, SILOVANJE, NASILJE.

Comments

comments