Politika

Međunarodni dan deteta ostaje u senci tragičnog gubitka još jednog mladog života

Demokratska stranka (DS) podseća koliko je važno da se na Međunarodni dan deteta prisetimo u kakvim okolnostima odrastaju i stasavaju deca u Srbiji pod vlašću “mafijaškog režima Aleksandra Vučića”.

“Današnji praznik dece u Srbiji dočekujemo u senci tragičnog događaja, jer je još jedan trinaestogodišnjak digao ruku na sebe. Nažalost i ovog dana ističe vreme za slanje SMS poruka za lečenje barem jednog teško bolelog deteta. Ovaj praznik je prilika i da se zapitamo i koliko dece je danas izloženo nasilju u rijaliti Srbiji i koliko dece je politički zloupotrebljeno od strane SNS-a u cilju podizanja rejtinga Aleksandru Vučiću. Posebno je mučno sećanje na to da je jedno dete sa majkom ubijeno ispred Centra za socijalni rad, ustanove koja bi trebalo da bude prva linija odbrane sve dece. Deca su izneverena jer u ovoj državi režim čuva murale sa likom osuđenih ratnih zločinaca umesto da čuva decu kojoj je neophodna zaštita”, navodi se u saopštenju DS.

 Ova stranka dodaje da na Međunarodni dan deteta kao društvo “imamo obavezu da deci osiguramo srećnije odrastanje, bolje obrazovanje, zdravstvenu zaštitu i da ne dozvolimo režimu da ih posmatra kao brojeve i opadajuće procente, već kao buduće ljude kojima ćemo ostaviti našu državu”.

Comments

comments