Društvo

Meštani Štrpca ponovo sprečili početak gradnje MHE!

Oko pedeset građana okupilo se jutros oko 9 časova u mestu Obereke u opštini Štrpce da bi iznova zaustavili radove na izgradnji mini hidrocentrale.

Učesnici protesta su probili policijski kordon i zaustavili radove, a povredjenih nije bilo, preneo je KoSSev.

PROČITAJTE JOŠ: TVRDA STOLICA ALEKSANDRA VUČIĆA

Taj portal je preneo da je bager izvođača radova kompanije „Metkos Group“ i ovoga puta došao u pratnji jednog džipa Kosovske policije, ali i obezbeđenja privatne firme.

Loading…

Prema rečima meštana, policija je formirala kordon ispred bagera, ali su ga građani probili i sprečili njegovo dalje kretanje.

Sa prethodnog protesta

KoSSev je preneo da su se okupljeni razišli oko podneva, a da su bageri obustavili rad.

Sredinom februara ove godine, posle duže od dva meseca protesta meštana, obustavljena je izgradnja mini hidrocentrale u Štrpcu, a bager koji je bio postavljen na mestu Obereke je uklonjen.

PROČITAJTE JOŠ: DRŽAVA LEGALIZOVALA REKET PKS-A!

Tada je odluku o prestanku izgradnje donela opština Štrpce, odnosno njen gradonačelnik zbog toga što je usled radova došlo do zamućivanja vode za piće u rezervoaru, ali odluka opštine nije konačna zbog čega se čekalo na odluku Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja.

I pre odluke ministarstva, kompanija „Metkos Group“ iz Prištine je početkom maja ponovo pokušala da nastavi radove i tada je došlo do sukoba gradjana sa policijom, pri čemu je bilo povredjeno dvadesetak meštana Štrpca.

PROČITAJTE JOŠ: KO ĆE ZAMENITI VUČIĆA KADA JEDNOG DANA ODE SA ČELA SNS-A?

(izvor: srbin.info)

Comments

comments