Društvo

Meštani Štrpca velikom radnom akcijom SPREČILI POČETAK IZGRADNJE HIDROCENTRALE!

Uprkos odluci skupštine Opštine Štrpce iz 2016 god. da se izgradnja hidrocentrale obustavlja do daljnjeg, investitor je ponovo pokušao da otpočne radove. Međutim, meštani su brzom reakcijom uspeli da spreče dalje radove.

Okupljeni meštani Štrpca ne dozvoljavaju izgradnju hidrocentrale
Brzom reakcijom meštana Opštine Štrpce, sprečen je novi pokušaj početka izgradnje hidrocentrale!

Uprkos odluci skupštine Opštine Štrpce iz 2016 god. da se izgradnja hidrocentrale obustavlja do daljnjeg, investitor je ponovo pokušao da otpočne radove, međutim, meštani su brzom reakcijom uspeli da spreče dalje radove.

„Radna akcija“ – Sprečavanje početka gradnje hidrocentrale

U međuvremenu, krenulo se sa prikupljanjem potpisa za peticiju, kojom će se sutra od odbornika Opštine Štrpce, kao i od predsedavajućeg člana skupštine zahtevati da ponište sve donesene odluke u vezi s izgradnjom hidrocentrala na našim rekama i da zabrane bilo kakav vid daljeg uništavanja naših reka. Peticija je naišla na odobrenje velikog broja naših sugrađana.

Deonicu koju je investitor hidrocentrale iskopao bagerom i u koju je trebalo da budu položene cevi, danas su više od sto meštana Opštine Štrpce združenim snagama, uz pomoć ručnog alata, popunili i vratili delimično u prvobitno stanje.

Deonicu koju je investitor hidrocentrale iskopao bagerom i u koju su trebale da budu položene cevi, danas su meštani Opštine Štrpce združenim snagama, uz pomoć ručnog alata, popunili i vratili delimično u prvobitno stanje.
Ovom akcijom meštani šalju jasnu poruku svima da je narod izričito protiv bilo kakve izgradnje hidrocentrala na našim rekama.

Protesti će se nastaviti i u narednim danima, sve do potpune zabrane izgradnje hidrocentrale.

Deonicu koju je investitor hidrocentrale iskopao bagerom i u koju su trebale da budu položene cevi, danas su više od sto meštana Opštine Štrpce združenim snagama, uz pomoć ručnog alata, popunili i vratili delimično u prvobitno stanje.

(Izvor: Hronograf, srbijadanas.net)

Comments

comments