Društvo

Meštanin Rakite uhapšen zbog pretnji sekirom radnicima na gradilištu MHE

Pedesetogišnji meštanin Rakite D. D. uhapšen je jutros u tom selu kada je, saopštavaju iz policije, sa sekirom u ruci krenuo ka radnicima na gradilištu mini-hidroelektrane. Incidentu, po svedočenju meštana, prethodila tuča uhapšenog muškarca sa radnicima obezbeđenja.

Policajci su jutros oko 9 sati priveli meštanina Rakite, kaže načelnik Policijske uprave u Pirotu Zoran Bogdanović, koji dodaje da je policija najpre reagovala po pozivu 50-godišnjeg meštanina Rakite.

Loading…

On je prijavio da ga vređaju investitor i radnici. Nakon toga je napustio gradilište, a ubrzo se vratio sa sekirom u ruci. Iako su mu policijski službenici više puta naredili da spusti sekiru kojom je mahao, on se oglušio o naređenje, nakon čega su ga policajci savladali i oduzeli sekiru – kaže načelnik.

Meštanin je priveden, a o svemu je odmah obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Pirotu koje je naložilo da se D. D. privede nadležnom tužiocu radi saslušanja.

Meštani kažu da je incidentu sa sekirom prethodila tuča u ranim jutarnjim satima, kada je uhapšeni D. D. došao sam u blizini gradilišta.

Jutros su obezbeđenje i radnici srušili ogradu koju su meštani sagradili. Obezbeđenje je pretuklo jednog našeg komšiju, a kada je došla policija, ona je njega uhapsila jer je u besu hteo da im se osveti – kažu meštani.

PROČITAJTE JOŠ: PINK I HEPI SAMO U MARTU 619 PUTA PREKRŠILI ZAKON!

Radnici na gradilištu imaju svoju verziju događaja, kažu da je meštanin pokušao nasilno da uđe na gradilište, na šta je obezbeđenje reagovalo i sprečilo ga u toj nameri.

Šef gradilšta Igor Živković kaže da su radnici svakog dana izloženi torturi od strane meštana, a da su se u poslednjih mesec dana incidenti intenzivirali.

Meštani su počeli intenzivnije da nam brane da uđemo na gradilište, a ovo jutrošnje dešavanje je kulminacija, dobro je što je policija odmah intervenisala. Takođe, poslednjih mesec dana inspekcija je 5 puta dolazila na gradilište, ali su konstantovali da su radovi u skladu sa dokumentacijom – kaže Živković.

PROČITAJTE JOŠ: (FOTO): ISTERANA SA RADNOG MESTA ZATO ŠTO NIJE HTELA ČLANSKU KARTU!

Podsetimo, prošle nedelje predsednik Mesne zajednice Rakita Desimir Stojanov pretio je da će skočiti sa potpornog zida u reku zbog toga što mašine rade van gradilišta, a početkom aprila ove godine dogodila se eksplozija na bageru. Krajem oktobra prošle godine u blizini gradilišta pronađena je ručna bomba, a početkom godine izgorela je kamp prikolica koja je služila kao magacin.

PROČITAJTE JOŠ: ZBOG NESPOSOBNOSTI VLASTI ČETVRT MILIONA GRAĐANA OSTALO BEZ DEŽURNE APOTEKE!

(izvor: juznevesti.com)

Comments

comments