DruštvoIzbor UrednikaSvet

Mihajlović se ponovo bruka: Ne zna ko je Ana Frank?!

Srpski fudbalski stručnjak Siniša Mihajlović, trener Torina, izjavio je da da ne zna ko je bila Ana Frank posle pitanja italijanskih novinara da prokomentariše gest navijača Lacija što su njen lik koristili za antisemitske uvrede.

Lacijali su izazvali buru jer su koristili nalepnice sa likom Ane Frank u dresu rivala Rome, posle čega je Fudbalski savez Italije odlučio da u narednom kolu sve utakmice krenu minutom ćutanja i čitanjem odlomaka njenog dnevnika.

“Navijači Lacija napali su Anu Frank sa Rominim dresom? Ne znam ništa o tome, ko je Ana Frank?”, izjavio je Mihajlović na konferenciji za medije pred duel Torina i Fiorentine, a prenosi Fudbal Italija.

Kada mu je italijanski novinar objasnio da je ona bila jevrejska devojčica koja je pisala dnevnik o svojim događajima krijući se u Amsterdamu, pre nego što je ubijena u koncentracionon logoru, Mihajlović je iznenadio sve rečima da nije čuo za nju.

“Stvarno ne znam, nisam upućen u tu temu, izvinite”, kazao je on.

Rimski Lacio, za koga je igrao Mihajlović u periodu od 1998. do 2004. godine, odlučio je da zbog ispada svojih navijača svake godine u logor u Aušvic pošalje 200 mladih pristalica kluba kako bi se edukovali na licu mesta.

Inače, navijači Lacija poznati su kao pripadnici “desnice”, često propagirajući fašizam i nacizam na tribini stadiona Olimpiko.

(izvor: novosti.rs)

Comments

comments