Politika

Milenko Jovanov: Vučićeva besna džukela

SNS kartel u svojim redovima ima veliki broj takozvanih “jurišnika”, tačnije likova koji služe samo da oblate, napadnu, omalovaže, napljuju ili urade čak i nešto gore političkim protivnicima. Možda najljigavjiji lik sa tom ulogom kod naprednjaka je Aleksandar Martinović, koji se kasno setio da napusti radikale, pa mu sada šef Vučko daje najgore zadatke kako bi ovaj dokazao svoju lojalnost kartelu.

Međutim, ništa manje poznat i ništa manje gadan je i Milenko Jovanov (inače i sam preletač, pošto je nekad bio član DSS-a), potpredsednik SNS-a, koji je ponovo rešio da oplete po opoziciji, a meta mu je ovog puta bio Vuk Jeremić, predsednik Narodne stranke.

Kao i obično, Jovanov je ničim izazvan počeo da priča kako Vuk Jeremić sprema nerede i preti da će u noći izbora upasti u RIK, da traži haos na ulicama Beograda i Srbije!

Podsećamo, isti ovaj Jovanov je tokom prethodnih predsedničkih izbora napao suprugu Vuka Jeremića, Natašu Jeremić i optužio je da rukovodi prodajom narkotika u čitavoj Srbiji?!

Sada dolazi još zanimljiviji deo priče: koliko god ta izjava tada delovala apsurdno i glupo, dogodilo se da je svega nekoliko dana kasnije nekoliko ljudi bliskih SNS-u bilo osumljičeno upravo za distribuciju i prodaju narkotika! A ovaj providna fora sa Jovanovim i njegovim napadom na Natašu Jeremić tada je raskrinkana kao taktika naprednjaka: optuži druge za ono što ti radiš!

Ako pratimo ovu logiku, možemo da se zabrinemo: sada Jovanov nekog optužuje da želi nemire na ulicama Beograda i Srbije. Da li to znači da treba tako nešto da očekujemo, ali u režiji Aleksandra Vučića i SNS-a?!

Comments

comments