Politika

“Miloš Vučević zataškava aferu oko izgradnje novosadske Promenade”

Predsednik novosadskog odbora Narodne stranke Borislav Novaković izjavio je danas da je prilikom izgradnje tržnog centra Promenada u Novom Sadu bilo nepravilnosti koje gradska vlast zataškava.

PROČITAJTE JOŠ: (FOTO) KAKO JEDNA SLIKA RUŠI CELU VUČIĆEVU PRIČU O SMANJENJU JAVNOG DUGA?

On je u pisanoj izjavi naveo da vandredni inspekcijski nadzor, koji je najavio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, povodom “očitih” propusta prilikom izgradnje tržog centra Promenada, još nije urađen, te da je, s obzirom da se datum otvaranja tog objekta približava, “očito” reč o zataškavanju i prikrivanju nepravilnosti investitora u izgradnji objekta.

Novaković je postavio pitanje Vučeviću, zašto prilikom izvođenja radova nije poštovan projekat i ugradnja projektom predviđenih materijala, zašto prilikom ugradnje termoizolacionih materijala nije vođeno računa o stepenu protivpožarnosti i da li je preko površina krovova ugrađivana pvc membrana koja nije predviđena za ugradnju na navedenim površinama.

PROČITAJTE JOŠ: ZAŠTO JE CENA AUTOPUTA KOD ČAČKA ODJEDNOM SKOČILA ZA 300 MILIONA EVRA?!

On je pitao zašto hidroizolacija temeljne ploče nije rađena, već tu funkciju obavlja 12 pumpi koje ispumpavaju i snižavaju nivo podzemnih voda čime se direktno stvaraju uslove za pojavu klizišta, preopterećuju sistem kanalizacionih odvoda, utiču na sleganje i pucanje ovog ali i susednih objekata, infrastrukture, ulica i bulevara.

Novakovića interesuje da li je i urušavanje pokretnih stepenica, koje može da se desi ponovo, bilo direktna posledica navedenih nepravilnosti.

On je na kraju upozorio i pitao – da li je potrebno da neko strada kako bi inspekcija počela da radi svoj posao ili je u pitanju protekcija stranog investitora.

PROČITAJTE JOŠ: NOVI DEBILIZAM: PUTIN ME PITAO – “KAKO SI USPEO”?!

(izvor: autonomija.info)

Comments

comments