Politika

Miroslav Aleksić: Stojim pri svim navodima koje sam izneo o aferi Jovanjica

Izvor: N1

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da stoji pri svim
navodima koje je javnosti saopštio o slučaju “Jovanjica” i “kontaktima režima” sa vlasnikom tog dobra na kom je uzgajana marihuana, Predragom Koluvijom. 

“Od momenta kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio krivičnu prijavu protiv samog sebe, a koju je potom podneo potpredsednik SNS-a Miloš Vučević, bilo je potpuno jasno da je cilj da se od tog slučaja napravi farsa, kako bi režim skrenuo pažnju javnosti sa suštine, a to je proizvodnja marihuane na najvećoj plantaži u Evropi uz državnu podršku i zaštitu”, rekao je Aleksić.

Izvor: N1

Ocenio je da je današnje saopštenje Tužilaštva za organizovani kriminal “potpuno očekivano”, jer je kako je naveo, “jasno da je tužilaštvo tokom postupka bilo izloženo političkim pritiscima, kao i da je iznelo selektivne informacije, vodjeno pre svega političkim motivima režima”. “Kako je moguće da me Tužilaštvo za organizovani kriminal još uvek nije pozvalo da dam izjavu povodom svih navoda koje sam kao narodni poslanik izneo u javnost i informacija koje sam dostavio tom tužilaštvu”, upitao je Aleksić a prenela Narodna stranka.

Naveo je da se tužilaštvo “puna dva i po meseca” nijednom nije oglasilo po službenoj dužnosti o slučaju “Jovanjica”, ali da je “ekspresno postupilo po lažnoj prijavi Vučevića”. “Ovakvim postupanjem tužilaštvo je potvrdilo da je postalo javni servis predsednika Srbije Aleksandra Vučića”, rekao je Aleksić.

Izvor: Press služba predsednika

Dodao je da je očekivao da tužilaštvo sprovede istragu povodom Vučićevog priznanja da je
Koluvija bio “član njegovih privrednih delegacija, da je AOFI sa 3,9 miliona evra finansirao “Jovanjicu” i da su delovi MUP-a, BIA i vojske pružali prsten zaštite proizvodjačima marihuane”.

Aleksić je ocenio da će, bez obzira na neoborive dokaze, i afera “Jovanjica” verovatno imati epilog kao i slučaj “Asomakum” u kojem je bratu predsednika Srbije, Andreju Vučiću navodno falsifikovana lična karta.

Foto: Marko Đoković

“Puna istina o “Jovanjici” i drugim slučajevima kriminala Vučićevog režima, poput pljačke Telekoma, “Krušika”, “Prve petoletke – Namenska” i drugih fabrika namenske industrije, saznaće se kada SNS više ne bude na vlasti i kada budemo imali nezavisne institucije”, naveo je Aleksić.

Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je ranije danas da ne postoje osnovi sumnje da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegov brat Andrej “bili u bilo kakvom kontaktu ili komunikaciji” sa Predragom Koluvijom, osumnjičenim za uzgajanje marihuane na farmi “Jovanjica”, niti da su pomaganjem ili na drugi način učestvovali u izvršenju krivičnog dela koje se Koluviji stavlja na teret.

Izvor: Kurir

Tužilaštvo je povodom krivične prijave koju je 9. decembra 2019. godine podneo gradonačelnik Novog Sada i funkcioner SNS Miloš Vučević protiv Aleksandra i Andreja Vučića a u vezi slučaja “Jovanjica”, utvrdilo da “ne postoje osnovi sumnje da su Aleksandar i Andrej Vučić izvršili bilo koje krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti”.

 

Izvor: Beta

Comments

comments