Društvo

Mitrović nastavlja da preti: “Tek sam počeo”

Članica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije Olivera Zekić nije želela da komentariše otvoreno pismo Željka Mitrovića upućeno njoj, a podstaknuto odlukom REM-a da kazni TV Pink zbog emitovanja neprimerenog sadržaja u jutarnjem programu.

Foto: Miroslav Dragojević

– Just ignore, kratko je za Danas poručila Zekić, ne želeći da komentariše ni navode u pismu, poput toga da su članovi REM-a u kafani doneli odluku o meri upozorenja ružičastoj televiziji.

Na pitanje kako komentariše poruku Olivere Zekić, vlasnik Pinka Željko Mitrović takođe je poslao kratku poruku.

– Odlično, jer se tek zagrevam – rekao je Mitrović. Sukob između Pinka i članova Saveta REM-a se po svoj prilici zahuktava, a povod je nedavna odluka regulatornog tela da kazni ovu televiziju zbog istupa voditelja Predraga Sarape. On se na neprimeren način obratio koleginici prozivajući je za dekolte, a pre dva meseca ugostio je u jutarnjim časovima striptizetu Branku Blek Rouz, koja je reklamirala seksualna pomagala uz detaljna uputstva kako se koriste. Mitrović nije bio zadovoljan odlukom REM-a, te je napisao otvoreno pismo obraćajući se članici Saveta ovog tela.

„Ovakve mere se donose po hitnom postupku i bez pismenog izjašnjavanja emitera samo u slučajevima kada se narušava ustavni poredak“, naveo je Mitrović. On smatra da je autorka ove odluke članica Saveta REM Olivera Zekić i navodi da se REM odlučio za meru upozorenja, koju naziva najstrožom, „i pored toga što je na raspolaganju imao bar nekoliko blažih mera“.

„Ja se lično slažem, nije bilo ni vreme ni mesto, da Sarapa u jutarnjem programu ugosti Branku Blek Rouz i njena pomagala“, naveo je Mitrović, uz opasku da su drugi emiteri imali i veće prekršaje na koje se nije reagovalo.

„Što se mene tiče, mi već uveliko razmišljamo da se sa regulatorom uskoro pozdravimo i raziđemo“, zaključio je Mitrović.

Odgovor Željka Mitrovića članici Saveta REM Oliveri Zekić
„Draga Olja, Bujketov regler i Pinkov vibrator
„Evo opet nesporazuma. Draga Olja je prvo nalegla na Bujketov regler pa se zatim prebacila na Pinkov vibrator, ali se ubrzo opet vratila na Bujketov regler, tako da mi sad ništa nije jasno! Ako REM kao cenjena institucija izrekne meru Pinku zbog Sarapinog necenzurisanog gosta koja iz džepova vadi plastična pomagala a RTS na tonskoj mikseti igra stoni fudbal za vreme političke debate i za to ne dobije ni opomenu a kamoli javno upozorenje, onda se postavlja pitanje da li je veći društveni problem Branka Blek Rouz na kojoj nije primenjena TV mera zvana „regler“ od Bujketove ambicije da RTS učestvuje u umetničkoj obradi zvuka a koja za cilj ima rešavanje problema političke galame značajne za izborne rezultate. Ja inače dobro razumem problem velike buke jer mi je komšinica kad sam imao petnaest godina lupala na vrata i vikala „bubnjevi u disko“, ali to ne znači da RTS treba da bude komšinica, niti znači da je REM privatno vlasništvo Olivere Zekić, koja po sopstvenim kriterijumima ceni da je slučajno pojavljivanje vibratora veći greh od narušavanja prava govora u političkoj debati u vreme izborne kampanje! Rekoh privatno vlasništvo Olivere Zekić jer samo Olivera u prisustvu Joksimovića u kafani Tikas može donositi takve odluke protiv Joksimovićeve konkurencije Sarape! Ako se meni ne veruje predlažem da se pitaju i ostali članovi Saveta za ovu moju dilemu o privatizovanom REM-u, a posebno je značajno proveriti jer sam imao prilike da spoznam i gnev ostalih članova, a koji predstavljaju većinu, za ovako teše zloupotrebe Olje Zekić, vlasnice REM-a. Draga Olja, koliko znam agencija za privatizaciju nije oglasila privatizaciju REM-a i dok se to ne desi bilo bi lepo da se funkcionisanje REM-a prilagodi zakonu a ne garderobi i tašnama veoma skupih kreatora!“
(Izvor: Danas.rs)

Comments

comments