Društvo

Moral, šta to beše?

Postoje dnevne novine, dobro “dnevne novine” u Srbiji koje se iz dana u dan takmiče da u svojim naslovima budu što odvratniji, vulgarniji i nepristojniji. Nećemo ih reklamirati, svi znamo o kome se radi.
U njihovim škrabotinama je sasvim redovna pojava najodvratnije vređanje protivnika režima, najave totalnog haosa, atentata, državnih udara, pa čak i pozivi na oružane sukobe sa apsolutno svima u okruženju.

U moru tih, da se tako izrazimo, govana koje su izasrali u poslednje vreme, u oko nam je zapao ovaj grozan podnaslov srpskog telegrafa (namerno mala slova).

Danas je 26. Avgust i (srećom) nikakav napad na severu Kosmeta se nije dogodio, niti postoje ozbiljne indikacije da se tako nešto sprema. Gospodo iz srpskog telegrafa, kako vas bre nije sramota da ovako grozne i bedne tekstove trpate na naslovne strane svog toalet papira koji prodajete kao dnevne novine?
Da li postoji trunka morala u ovakvim novinarima i urednicima koji svesno lažu i truju narod svojim debilnim člancima koji imaju jedini cilj povećanje tiraža i skretanje misli sa svakodnevnih problema u kojima se Srbija i svi njeni građani nalaze?
Dokle može da ide ovakvo ne samo vređanje inteligencije, nego čak i kršenje zakona Republike Srbije bez adekvatnog odgovora nadležnih organa?
Da li je u Srbiji i dalje na snazi zakon koji jasno predviđa kazne za širenje panike, jer ovo je, poštovane kolege iz srpskog telegrafa, ozbiljno krivično delo.
U pravnoj državi, u kojoj se poštuju ustav i zakoni, onaj ko je iskenjao ovakav proliv i odgovorni urednik koji je tu smesu pustio u etar bi bez ikakve diskusije služili višegodišnju kaznu zatvora, a “dnevne novine” bi bile ugašene.

Srećom po njih, mi danas živimo u naprednoj Srbiji gde je apsolutno sve dozvoljeno dokle god se ne objavljuju laži i klevete na račun onih koji sprovode vlast u državi.

Urednicima tog, srpskog telegrafa, želimo da promenu profesiju jer je nisu dostojni, njihovim novinama da se što pre ugase kao da nisu ni postojali, a gospodi iz vlasti da počnu da se ponašaju odgovorno i sankcionišu ovakve i slične izlive gluposti u, nažalost veoma čitanim medijima.

Comments

comments