Društvo

MUP se i bukvalno RASPADA: Policajci masovno odlaze, besni što vrh policije ŠTITI ORGANIZOVANI KRIMINAL!

Reprezentativni Policijski sindikat Srbije saopštio je da je nekoliko načelnika Policijskih uprava širom Srbije već je najavilo svoj odlazak sa funkcije.

PROČITAJTE JOŠ: SVI DIREKTORI ŠKOLA I SVI ČLANOVI ŠKOLSKIH ODBORA MORAĆE DA BUDU IZ SNS-A?!

Reprezentativni Policijski sindikat Srbije dužan je da obavesti javnost o sve lošijem stanju u kome se nalazi MUP Srbije, navodi se u njihovom saopštenju i dodaje da zbog ružnih međuljudskih odnosa, sprečavanja istrage organizovanog kriminala, nekoliko načelnika Policijskih uprava širom Srbije već je najavilo svoj odlazak sa funkcije.

„Policajci više ne mogu da gledaju na kriminal koji se dešava, a da ne smeju da reaguju. Veliko je nezadovoljstvo, od običnih policajaca, do načelnika Policijskih uprava. Odluke se donose u malom centru moći, koji zvanično nema ingerencije da se bavi istragama organizovanog krminala, ali oni donose odluke ko će biti hapšen, a ko ne. Zbog takvog stanja, mobinga, ali i loših materijalnih i radnih uslova, policajci masovno napuštaju MUP Srbije“, ističe se u saopštenju Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.

PROČITAJTE JOŠ: (FOTO): “NATALIJA RAMONDA JE ŽENA KOJA JE LEČILA SRBE U RATU”: BOGOLJUBOV BLAM NAD BLAMOVIMA!

Prema podacima kolega iz više policijskih uprava u Srbiji, kako se navodi u saopštenju, samo za poslednjih nekoliko godina između 8 i 12 procenata policajaca otišlo je iz službe, mahom da rade kao vozači i majstori u zemljama Evropske unije.

„Ako se ovim intenzitetom nastavi osipanje kvalitetnih kadrova, policija neće biti u mogućnosti da adekvatno štiti bezbednost građana Srbije. Zato apelujemo da se što pre popravi stanje u MUP Srbije, kako bi jednu od najvažnijih institucija u Srbiji sačuvali“, dodaje Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) RTS – VAŠE PRAVO DA GLEDATE UŽASNO MONTIRANU PROPAGANDU!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments