Društvo

MUP se pohvalio ekspresnom akcijom: “Priveden muškarac koji je vređao ekipu TV Pink”

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da je “brzim i efikasnim radom” identifikovan i priveden muškarac koji je, kako kažu, vređao članove ekipe televizije Pink.

Naime, iz MUP-a je saopšteno da je priveden 41-ogodišnji muškarac jer je vređao reporterku i snimatelja TV Pink dok su snimali prilog o grafitu “Kon Mengele” koji je osvanuo na zgradi u kojoj živi epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, privedeni muškarac je i “pretio snimatelju da će ga udariti ukoliko se ne pomeri”.

Inače, TV Pink je ranije danas objavila snimak ovog incidenta. Muškarac koji očigledno živi u zgradi ispred koje je ekipa Pinka snimala prilog, izašao je napolje i rekao: “Ne možete da mi snimate kuću, da je bilo koja druga televizija mogla bi, vi ne možete. Ne želim televiziju Pink da vidim u blizini svoje kuće.” Potom je malo kasnije ponovo izašao sa palicom u ruci i rekao snimatelju da skloni kameru: “Sad sam vas prijavio policiji, ne smeš kuću da mi snimaš!”

MUP je saopštio i da će “u konsultaciji sa nadležnim tužiocem” protiv ovog muškarca podneti prekršajnu prijavu po Zakonu o javnom redu i miru.

MUP je ovom ekspresnom akcijom pokazao da može zaista brzo da identifikuje i privede pojedince koji vređaju. Ali ostaje pitanje zašto to ne radi svaki put… na primer, kada su mete uvreda, jezivih pretnji, pa čak i fizičkih napada novinari nekih drugih redakcija, ne tako bliskih režimu.

Comments

comments