Politika

NA OPTUŽENIČKOJ KLUPI: Kako izgleda politički progon na jugu Srbije

Sudski poziv za saslušanje zbog nasilničkog ponašanja, na optuženičkoj strani, dobili su predsednik odbora Narodne stranke u Vranju Đorđe Ristić i potpredsednik Dragan Pavlović. Oni su bili učesnici tuče sa naprednjacima prošle godine, a kako su tada rekli, oni su ti koje su članovi SNS napali. Pokretanje predistražnog postupka protiv njih vide kao politički pritisak i progon.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO): DA LI ZA OVO SLUŽE NOVI KOMUNALNI MILICIONERI?!

U toku izbornog dana za savete nacionalnih manjina, koji su u Vranju održani 4. novembra 2018. godine, došlo je do tuče narodnjaka i naprednjaka.

Predstavnici Narodne stranke izjavili su tada da su ih napali članovi vladajuće partije. Đorđe Ristić i dalje tvrdi da su oni ti koji su napadnuti, a pokretanje predistražnog postupka protiv njih vidi kao progon opozicije.

Loading…

Pokretanje predistražnog postupka protiv nas doživeli smo kao sraman čin političkog pritiska i progona zbog našeg opozicionog delovanja. U pitanju je klasična zamena teza gde se žrtve predstavljaju kao nasilnici, a nasilnici kao žrtve. Sve to sa ciljem našeg zastraživanja, odustanka od opoziocionog delovanja i kako bismo odustali od vođenja postupka koji smo pokrenuli krivičnim prijavama protiv pravih nasilnika – kaže Ristić.

Pavlovića i Ristića su, kako tvrde, prošle godine ispred stranačkih prostorija u Ulici Kneza Miloša “napala i brutalno pretukla četvorica aktivista vladajućeg SNS-a”.

Mi smo protiv njih 15. novembra podneli krivične prijave i očekujući 8 meseci da po tim prijavama Osnovno javno tužilaštvo pokrene postupak protiv njih, mi smo dobili poziv za saslušanje za 12. septembar ove godine, praktično u svojstvu osumnjičenih, za postupak za koji nismo ni znali da postoji – rekao je Ristić.

Podsetimo, nakon saopštenja narodnjaka o napadu na njihove članove, reagovala je Gradska uprava Vranja tvrdnjom da su Pavlović i Ristić “bez ikakvog povoda vređali, psovali i provocirali predsednika i članove biračkog odbora”.

PROČITAJTE JOŠ: “KOMUNALCIMA NOVA VOZILA ZA ČUVANJE VESIĆEVOG STANA”

Do danas nije razjašnjeno ko je napao koga i kako je došlo do tuče iako su, prema svedočenjima aktera, kamere sa susedne zgrade snimile incident.

PROČITAJTE JOŠ: BUJKE, TI LI SI: I KOPRIVICA OSTAO NA ČELU RTV-A IAKO MORA U PENZIJU!

(izvor: juznevesti.com)

Comments

comments