Politika

NADA: Incident u Mionici, srpska zastava bačena u smeće

“Koalicija NADA koju čini POKS, DSS i 23 udruženja građana najoštrije osuđuje nečuven postupak komunalnog inspektora opštine Mionica, Aleksandra Jovanića, koji je naredio da se ukloni lovorov venac sa srpskom trobojkom sa spomenima vojvodi Mišiću u Mionici, koji je danas postavio predsednik POKS, Žika Gojković i kandidati za odbornike sa izborne liste NADA ZA MIONICU”, saopšteno je danas iz ove koalicije.

„Lovorov venac sa srpskom trobojkom, bez stranačkih obeležja, postavili smo danas da odamo počast jednom od najslavinijih srpskih vojskovođa, vojvodi Živojinu Mišiću. Nismo ni slutili da će nekome pasti na pamet, zarad dnevne politike i ljubomore, da izvrgne ruglu srpsku zastavu i samog vojvodu naredbom da se lovorov venac sa zastavom baci u smeće. Ovim je jedan čovek osramotio celu Mionicu, ali i prekršio zakon, jer niko nema pravo da ponižava i izvrgne ruglu srpsku državnu zastavu“, izjavio je predesednik POKS i jedan od lidera koalicije NADA, Žika Gojković.

Predstavnici koalicije su se obratili policiji u Mionici i prijavili ceo slučaj, a sutra će podneti i krivičnu prijavu protiv glavnog komunalnog inspektora u ovoj opštini.

“Osim ovoga, podneće se krivična prijava protiv njega i zbog ometanja izbornog procesa, jer je naložio skidanje plakata koalicije NADA ZA MIONICU, iako oni nisu postavljeni na tuđem privatnom posedu, niti na neuobičajnom mestu za to u vreme kampanje”, navodi se u saopštenju.

Comments

comments