Društvo

Nadležni tvrde da se kosina na Koridoru 10 ne obrušava, već da SAMO TAKO IZGLEDA?!

Zbog ranijeg obrušavanja brda i klizišta koja su se javljala na deonici južnog kraka Koridora 10 kroz Grdeličku klisuru, a i dalje izgledaju rizično, vozači strepe da je sam auto-put nebezbedan. U Koridorima Srbije uveravaju da nema mesta brizi.

Velike padavine prethodnih dana uznemirile su vozače koji na društvenim mrežama dele fotografije i tumače da je moguće obrušavanje kosina. Najkritičnija je, smatraju, kosina 2 koja se već obrušavala.

PROČITAJTE JOŠ: ZBOG NESPOSOBNE VLASTI ČETVRT MILIONA GRAĐANA OSTALO BEZ DEŽURNE APOTEKE!

I pored prizora koji mogu da ukazuju na obrušavanje, u preduzeću Koridori Srbije kažu da nema problema na južnom kraku i da građani ne treba da očekuju problem svaki put kada pada kiša.

Loading…

Nije se aktiviralo klizište na Kosini 2. Vrši se redovno merenje pomeranja svih kosina, odnosno potpornih konstrukcija. Sva merenja ukazuju na to da su i kosina 2 i sve ostale kosine stabilne – kažu u ovom preduzeću.

Dodaju i da je auto-put kroz Grdeličku klisuru bezbedan za javni saobraćaj.

Podsetimo, deonica kroz Grdeličku klisuru završena je sredinom maja čime je okončana izgranja Koridora 10. Svečano ga je, uz muziku i vatromet, otvorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Otvaranje auto-puta kroz Grdeličku klisuru odlagano je nekoliko puta, a celokupan projekat pratili su brojni problemi – urušavanja kosina za koje do danas nisu pronađeni odgovorni, promene projekta, do konstantnog probijanja rokova.

PROČITAJTE JOŠ: PINK I HEPI SAMO U MARTU 619 PUTA PREKRŠILI ZAKON!

Zbog rušenja kosine, Mihajlovićeva je deo kabineta početkom decembra “preselila” u Grdeličku klisuru kako bi nadzirali i ubrzali radove.

PROČITAJTE JOŠ: (FOTO): ISTERANA SA RADNOG MESTA ZATO ŠTO NIJE HTELA ČLANSKU KARTU SNS-A!

(izvor: juznevesti.com)

Comments

comments