Politika

NADMAŠILI UČITELJE: SNS-ovci još gore od radikala maltretirali Aleksandru Jerkov

Da su SNS i SRS često na istom zadatku nije novost. Naprednjaci su potekli iz SRS-a, ostao im je radikalki način razmišljanja, delovanja i obračuna sa političkim neistomišljenicima. Mada Aleksandar Vučić još uvek koristi Vojislava Šešelja da mu odrađuje prljave poslove, ponekad SNS-ovci i sami krenu da se valjaju u blatu i tako nas sve podsete, ko su ustvari i odakle su potekli. Tako je bilo i juče i danas, kada je u pitanju poslanica DS-a Aleksandra Jerkov.

PROČITAJTE JOŠ: DRAGICA JE PRAVA UMETNICA KADA TREBA DA UZME PARE: SVE AFERE NJENE FONDACIJE

“Ja sam u delu sednice Skupštine u kojem se postavljaju pitanja, postavila dva pitanja. Prvo, kada će Šešelju biti oduzet mandat, s obzirom na to da je naš zakon jasan, u njemu piše da je osobi koja je osuđena na više od šest meseci zatvora prestaje mandat, a Šešelj je osuđen na 10 godina i pitala sam predsednika Administrativnog odbora koji se time bavi kad će razmatrati slučaj Šešelja. Drugo pitanje bilo je predsednici Skupštine. Pitala sam ima li Skupština nameru da zaštiti Tomislava Žigmanova, jer je Šešelj rekao da će početi intenzivnije počinjenje zločina i da će početi upravo od Žigmanova”, kazala je Jerkov.

Nakon što je postavila ta dva pitanja, poslanici su upućene salve uvreda na njen račun.

PROČITAJTE JOŠ: ŠAMARČINA VULINU: PITAJTE TETKU ZA PARE, PORODICA POKOJNOG PILOTA ZASLUŽUJE MAKAR STAN!

“Nisu to bili samo zastupnici Srpske radikalne stranke, drugi par rukava jeste da su oni u tome imali apsolutnu podršku i odobravanje zastupnika vladajuće koalicije, kao i predsednika Narodne skupštine. Meni su gore uvrede dolazile od poslanika SNS-a, nego od radikala. Govorili su mi, između ostalog, da jedna Srpkinja ne treba tako da govori i da je Šešelj narodni heroj, a ne zločinac. Oni su u jednom trenutku došli do mesta gde sedim, opkolili su me u klupama, dobacivali mi, pevali, a kad sam izašla iz dvorane, ispisali su to što su mi govorili na mojim papirima i to je naišlo na apsolutno odobravanje vladajuće stranke. Šešelj mi je rekao da će mi govoriti da sam ustaška k***a do kraja života, sve dok mi ne bude zagorčao život. Sve to ne nailazi ni na kakvu osudu vladajuće koalicije”, kazala je Jerkov.

Mada za sada deluje da će Vojislav Šešelj, uprkos presudi, ostati narodni poslanik, pitanje je šta će na kraju odlučiti AV. Već je jednom prevario svog političkog mentora, a da li će ga sada isterati i iz Skupštine – videćemo…

PROČITAJTE JOŠ: UZEO VIŠE I OD AJE JUNG: LAZAR RISTOVSKI DOBIO OD DRŽAVE 84 MILIONA!

(izvor: N1, gerila.rs)

Comments

comments