Društvo

Napredni kadrovi: Auto-lakirer je novi član UO biblioteke?!

Saobraćajni tehničar po obrazovanju, auto-lakirer i firmopisac Dragan Mirković, kako mu piše u biografiji, predložen je za novog člana Upravnog odbora Narodne biblioteke Stevan Sremac u Nišu. Mirković je predlog Odborničke grupe Pokret socijalista – Ujedinjena seljačka stranka, vladajuća koalicija ga je podržala na Odboru za imenovanja, a opozicija tvrdi da se ovim degradira niška kultura. Za UO Muzeja predložen je sanitarni inženjer Nemanja Nikolić, takođe ispred PS-USS.

PROČITAJTE JOŠ: “SEVERNA KOREJA” – SVI ZAPOSLENI U JAVNIM PREDUZEĆIMA MORAJU DA OTVORE RAČUNE U POŠTANSKOJ ŠTEDIONICI!

Mirković je u biografiji, podeljenoj odbornicima, naveo da radi u Niš ekspresu 18 godina, da mu je trenutno radno mesto auto-lakirer i firmopisac, da ima licencu za “vršenje specijalističkih poslova službenika obezbeđenja”, a da je po obrazovanju saobraćajno-pogonski tehničar i mehaničar za duvanske mašine.

Dok je šef Odborničke grupe PS-USS Dobrivoje Ljujić kandidaturu Nikolića i branio, Mirkovićeve se nije direktno dotakao.

Jedna vrsta kontrole nad upravljanjem ne mora da znači da oni treba da budu veći poznavaoci istorije ili veći poznavaoci arheologije kako bi mogli da kompetentno učestvuju u radu odbora. Tvrdim da je Nemanja Nikolić jedan od vrlo ozbiljnih mladih ljudi. Drugi kandidat mi nije poznat – rekao je Ljujić.

Iako su na Odboru za imenovanja podigli ruku za Mirkovića, predsednik Odbora Ivan Jovanović iz SNS i odbornik SPS Slavoljub Vlajković nisu preterano komentarisali izbor Mirkovića, prebacujući odgovornost na koalicionog partnera.

Onaj ko ga je predložio treba da da obrazloženje i mišljenje. Moje lično mišljenje je da ne mora da znači ako čovek nema stručnu spremu za neku instituciju da nema veze i sa kulturom i sa muzikom. Ne smatram da školska sprema treba da bude odlučujući faktor za neku instituciju – rekao je Vlajković.

PROČITAJTE JOŠ: EVO KO STOJI IZA UBISTVA DAVIDA – NOVINAR OTKRIO DETALJE I IMENA UBICA

Ipak, Vlajković nije ulazio u ocenu Mirkovića jer je materijal, kako kaže, dobio minut pre sednice.

Radmila Popović iz Niške inicijative protestovala je što se saobraćajni tehničar i strukovni sanitarni inženjer biraju u ustanove kulture.

Kultura nam se u Nišu dovodi na najniži nivo. Ono što je alarmantno, da ljudi koji se bave kulturom u Nišu se ni na koji način ne kvalifikuju svojim znanjem i svojim dosadašnjim edukacijama, već samo stranačkim angažovanjem i stranačkom pripadnošću – kaže Popović.

Odbornica je podsetila i na prošlogodišnje sporne izbore u savete kulturnih manifestacija, gde su takođe predlagani živopisni kandidati.

Da bi predloženi kandidati i zauzeli svoja mesta u upravnim odborima neophodno je da to odobre i odbornici niške Skupštine, a priliku za to će imati već sutra, kada je planirano održavanje čak dve sednice.

PROČITAJTE JOŠ: KRLE PONOVO IZVREĐAN NA TVITERU POSLE PLJUVANJA PO MRTVOM DAVIDU

(izvor: juznevesti.com)

Comments

comments