Društvo

Naprednjaci napali jednog od organizatora protesta #1od5miliona!

Jedan od organizatora protesta Jedan od pet miliona u Pančevu Miša Sekulić napadnut je sa još dvojicom aktivista od strane člana i aktiviste Srpske napredne stranke (SNS) Ivana Tešića.

Kako se navodi u saopštenju, napad se dogodio u noći izmedju petka i subote ispred Gradske uprave u Pančevu, dok je Sekulić sa još dvojicom aktivista lepio plakate na stubove predvidjene za tu namenu.

Tešić se, kako se navodi u saopštenju, obratio Sekuliću rečima “da li zna koga proziva u Smederevskoj Palanci i kakve posledice to može da ima”.

O tom napadu je, kako navode iz Jedan od pet miliona u Pančevu, obaveštena Policija, a kako kažu, dogadjaj se zabeležile kamere Gradske uprave.

Podsetimo, u Beogradu će danas u 15 časova ispred Doma Narodne skupštine početi protest protiv aktulene vlasti “Svi kao jedan – Jedan od pet miliona”.

Lideri Saveza za Srbiju apelovali su na građane da mirno izraze svoje nezadovoljstvo prema “režimu” Srpske napredne stranke.

Prema najavama iz Saveza, građanima će na protestu biti pročitani zahtevi opozicije i nezadovoljnih građana i sa govornice će im se obratiti lideri opozicije i javne ličnosti.

Prvi protest protiv aktuelne vlasti održan je krajem novembra u Kruševcu zbog napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića i aktivista Levice, posle čega je sledeći protest održan 8. decembra u Beogradu gde se od tada održava svake subote.

Protesti su se proširili i na druge gradove i opštine širom Srbije i održavaju se pod sloganom “Jedan od pet miliona” koji je nastao zbog izjave predsednika Srbije Aleksadra Vučića date na početku protesta da neće ispuniti ni jedan zahtev makar ih na ulice izašlo i pet miliona.

Među zahtevima su oslobađanje medija, fer i pošteni izbori, ostavke državnog vrha i otkrivanje počinioca i nalogodavaca ubistva predsednika inicijative SDP Olivera Ivanovića.

(Izvor: Novimagazin.rs)

Comments

comments