Politika

Narodna stranka “preimenovala” Pozirišni trg u Trg Zvonka Veselinovića

Gradski odbor Narodne stranke simbolično je danas “preimenovao” Pozorišni trg u centru Novog Sada u Trg Zvonka Veselinovića, biznismena čija je firma „Granit peščar“ iz Ljiga dobila posao popločavanja trga i četiri ulice u centru grada, vredan 10 miliona evra.

Na trgu je zalepljena papirna „tabla“ sa natpisom „Trg Zvonka Veselinovića“.

Potpredsednik Gradskog odbora Narodne stranke Novi Sad Boris Fejdi rekao je da je sramotno da u evropskoj prestonici kulture “kriminalci rekonstruišu trgove i ulice, postavljaju semafore i grade vrtiće”.

“Najunosniji projekat u kojem učestvuje ‘Granit peščar’ iz Ljiga je rekonstrukcija gradskog jezgra Novog Sada. Prva faza, za koju je iz gradskog budžeta izdvojeno 378 miliona dinara, predstavlja rekonstrukciju Pozorišnog trga. U tom delu posla ‘Granit peščar’ popločava granitnim pločama ovaj deo trga“, rekao je Fejdi.

Fejdi je naveo da će se rekonstrukcija gradskog jezgra odvijati u četiri faze, koje podrazumevaju popločavanje Njegoševe ulice, lice Modene i Kralja Aleksandra i Trg slobode.

„To znači da je ukupna površina sedam hektara, što nas dovodi do računice da će Zvonko Veselinović ovim poslom profitirati 10 miliona evra”, rekao je Fejdi.

Fejdi je dodao da je Veselinović pod međunarodnim sankcijama zbog ilegalne trgovine oružjem i narkoticima.

“Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević mora da podnese ostavku jer sarađuje sa kriminalcem kojem dodeljuje unosan posao, a koji sprovodi firma, koja je po podacima Narodne banke Srbije u blokadi i duguje državi 365 miliona dinara za poreza“, rekao je Fejdi.

Fejdi je istakao da Veselinović ne poštuje zakone i Srbiji ne plaća porez, ali „oberučke prihvata svaki posao koji mu dodeljuje Srbija“.

„Narodna stranka će posle pada ovog režima ispitati svu tendersku dokumentaciju i sprovešće pravni revanšizam nad svim pojedincima koji su besumučno pljačkali građane Novog Sada, Vojvodine i Srbije i na taj način finansirali rad Srpske napredne stranke”, rekao je Fejdi.

Comments

comments