Politika

NASTAVAK RIJALITIJA Borko: Koliko vam je jeftin obraz?

Tek što se stišala burna prepirka između članova Demokratske stranke i Dveri, izbila je nova svađa, i to između sadašnjih i bivših funkcionera DS.

Oštre reči i optužbe razmenili su Aleksandra Jerkov, Balša Božović i Dragan Šutanovac s jedne strane, i njihov bivši stranački kolega, a sadašnji funkcioner Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović. Optužbi nije bio pošteđen ni Dragan Đilas, bivši predsednik DS i sadašnji lider SSP.

Povod za svađu je tekst objavljen na portalu Direktno, u kojem se navodi da je izvesni poslanik DS nudio Vučiću izlazak na izbore, a koji je Borko Stefanović podelio na svom tviter nalogu. Iako se u tekstu ne navodi ime tog poslanika, na naslovnoj fotografiji objavljeni su Balša Božović i Radoslav Milojičić Kena, što su mnogi shvatili kao tendenciozno insinuiranje ovog portala da su se upravo njih dvojica nudili Vučiću. Nakon bure i reakcija pojedinih tviteraša da je portal Direktno zapravo “Informer u vlasništvu Đilasa”, te da lideru SSP služi za obračun sa “neposlušnim demokratama”, naslovna fotografija sa Balšom i Kenom je uklonjena i zamenjena Vučićevom.

To nije promaklo Draganu Šutanovcu, koji je napisao: “Objaviš sramotni nepotpisani tekst pa posle sat vremena promeniš naslovnu fotografiju! To je valjda ta sloboda medija koja nam treba!? Posle kao “nismo isti”.”

No, još veći gnev izazvao je komentar Borka Stefanovića, koji je uz podeljen tekst napisao, aludirajući na poslanike DS, da “pojedini imaju jeftin obraz” i upitao “šta bi rekao čika Ljuba, a šta Zoran Đinđić”.

Ove optužbe nisu mu prećutali Jerkov i Božović te su oštro odgovorili Stefanoviću i poručili da Dragan Đilas nije član Demokratske stranke, a da Borko Stefanović i on znaju sve o dogovorima sa Vučićem i Šešeljem.

Božović takođe navodi da je portal direktno.rs u vlasništvu Stranke slobode i pravde te da je “sto smeće kao i Informer”.

Jerkov je prekorila Stefanovića rečima da ne želi ni da pita koliko vredi obraz lideru SSP-a i bivšem lideru Levice Srbije s obzirom da to, kako navodi, već zna.

I dok opozicioni političari u svojim međusobnim obračunima ne štede reči, publika koja sve to posmatra sa strane sa razlogom pita: da li je ovo nastavak raskola unutar Saveza za Srbiju, čije članice, čak ni 6 meseci nakon proglašenja “jedinstvene odluke” o bojkotu izbora, ne mogu da se dogovore – da li se izbori bojkotuju ili se na njih ipak izlazi.

Comments

comments