Politika

NDM BGD: Bukom protiv diktature u nedelju u 20.05h

Inicijativa Ne davimo Beograd pozvala je građane da u nedelju ‪26. aprila‬, pet minuta nakon aplauza podrške, ‪u 20:05h‬, sa prozora ili balkona naprave buku puštajući muziku, duvajući u pištaljke ili trube, udarajući u šerpe ili na bilo koji drugi način i tako poruče da odbijaju da budu podanici u diktaturi.

“U nedelju ‪26. aprila‬ u Srbiji je trebalo da budu održani izbori čiji rezultat se unapred znao. Pretnjama, pritiscima i nasiljem prema neistomišljenicima, skoro potpunom kontrolom i zloupotrebom medija, partijskim preuzimanjem pravosuđa, kao i ucenama i ekonomskim ugnjetavanjem velikog broja građana, režim je Srbiju doveo korak do doktature. Vanredno stanje i globalna kriza COVID 19, učinili su stvari očiglednim. Dok su se naši medicinski radnici borili sa zarazom, a radnici održavali život gradova radeći pod rizikom, vladajuća stranka nastavila je predizbornu kampanju ne osvrćući se na moguće posledice, a tretirajući opasnost od pandemije kao borbu za rejting u kojoj po svaku cenu treba da ispadnu spasioci. Onima koji su kritički pisali ili upozoravali u javnosti da bajka koju su nam servirali nije istinita, našli su se na udaru režima. Na kraju, mogli smo da vidimo i da u našoj zemlji sve zavisi od odluke jednog čoveka koji je po potrebi doktor, televizijski voditelj, policajac ili sudija”, navodi se u saopšenju “Ne davimo Beograd”.

Inicijativa navodi da su posledice otimanja države od građana, uništavanja institucija i centralizovanja moći u rukama kriminalne elite, su enormo bogaćenje ekipe bliske vlasti i sve teži uslovi života i rada za veliku većinu naših građana.

“Srbija će se izboriti sa korona virusom, ali će se izboriti i sa režimom koji nam je okupirao i oteo državu. Digni glas: Bukom protiv diktature u nedelju ‪26. aprila u 20:05‬ sa prozora i balkona naših gradova”, pozvali su iz “Ne davimo Beograd”.

Comments

comments