Politika

Ne davimo Beograd osudio nasilje u Starom gradu

Inicijativa Ne davimo Beograd osudila je nasilje koje se 2. 2. ove godine dogodilo u sali opštine Stari grad i smatra da je skandalozno da se javni prostor opštine, njena najreprezentativnija sala koristi za promociju knjige u kojoj veličaju ratni zločini, negira genocid u Srebrenici i promoviše mržnja prema našim komšijama.

“Još više nas zabrinjava i nasrtanje članova i funkcionera Srpske radikalne stranke na građane i sprečavanje ulaska u opštinsku salu. Napade na aktiviste nevladinih organizacija pre početka promocije knjige lidera radikala i haškog osuđenika Vojislava Šešelja u zgradi opštine Stari grad Beogradu vidimo kao nastavak politike mržnje koju pristalice pogrešnih i destruktivnih politika radikala šire već više od dvadeset godina.”, navodi se u saopštenju.

Ova organizacija smatra da vršioci vlasti, u ovom slučaju opštine Stari grad, pod dodatnom lupom javnosti te da su zbog toga dužni da učine sve da do ovakvih slučajeva ne dođe.

“Apelujemo na sve političke predstavnike da ne potpiruju mržnju, da ne koriste zastrašivanje kao metod političke borbe,a pogotovu da ne promovišu zločine i služe se nasiljem.”, zaključuje se u saopštenju.

Comments

comments