Društvo

NE ODUSTAJU: Kragujevčani nisu popustili pred Vulinom, nastavljaju štajk do daljnjeg!

Nakon neuspešnih pregovora sa predstavnicima Ministarstva odbrane i ministrom Aleksandrom Vulinom, Štrajkački odbor Sindikalne organizacije fabrike „Zastavaoružje“ iz Kragujevca noćas je jednoglasno odlučio da danas nastavi potpunu obustavu rada započetu u sredu 23. maja.

Predstavnici Štrajkačkog odbora i Ministarstva odbrane nisu juče popodne uspeli da se dogovore o ključnim zahtevima kragujevačkih oružara nakon čega je usledila odluka o nastavku štrajka.

U saopštenju dostavljenom medijima se navodi da je Štrajkački odbor takvu odluku doneo s obzrom da zahtevi koji su juče bili tema razgovora u Ministaarstvu odbrane nisu usaglašeni na način koji bi imao dugoročna rešena od presudnog interesa fabrike i zaposlenih.

PROČITAJTE JOŠ: BRAVO KRALJEVČANI: PROTEST NADMAŠIO OČEKIVANJA, NOVO OKUPLJANJE U SREDU!

Predsednik fabričkog sindikata Dragan Ilić, rekao je FoNetu da dve strane nisu uspele da se dogovore ni oko jednog važnog pitanja koja se odnose na fabriku i njene radnike.

Te teme su izuzimanje fabrike „Zastava oružje“ iz procesa privatizacije, naš zahteva da zaposleni u fabrici budu izuzeti iz programa Vlade o umanjenju zarada od 10 odsto i pokretanje odgovornosti za stanje u kome se fabrika nalazi, istakao je Ilić, dodajući da ni jedna od tih tema nije naišla na razumevanje predstavnika Ministarstva odbrane.

PROČITAJTE JOŠ: GRADOVI I OPŠTINE MORAJU UNAPRED DA KUPUJU KARTE ZA FILM LAZARA RISTOVSKOG?!

Prema njegovim rečima, Sindikat fabrike „Zastava oružje“ i Ministarstvo odbrane imaju oprečne stavove i „jako su daleko po pitanju poslovanja“ kragujevačke fabrike oružja.

Oni potpuno drugačije gledaju na to pitanje, a iz njega proizilaze svi problemi koji su uzrok štrajku zaposlenih, rekao je predsednik sindikata kragujevačkih oružara, dodajući da su dve strane postigle „izvesno saglasje“ oko drugih manje značajnih zahteva štrajkača.

Do kraja maja će svim radncima biti isplaćeno po 10.000 dinara, a Inspekcija rada će uskoro ući u fabriku kako bi se utvrdila mesta na kojima su uslovi rada takvi da ugrožavaju zdravlje zaposlenih, kazao je Ilić.

PROČITAJTE JOŠ: PREVARANT: SNS-OV POSLANIK UZEO 600 HILJADA ZA PUTNE TROŠKOVE, A ŽIVI U BEOGRADU!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments