Politika

“Neće biti izbora dok se ne promene izborni uslovi i bez slobodnih medija”

Predsedavajući Savezom za Srbiju Nebojša Zelenović izjavio je danas da neće biti novih izbora bez korenitih promena izbornih uslova i slobodnih medija i najavio da će kao ujedinjena opozicija izaći sa zajedničkim zahtevima za fer i poštene izbore.

Zelenović je to poručio u saopštenju predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću za koga je kazao da je „jedino izbore mogao da smisli kao reakciju na veliki narodni protest u Beogradu“.

PROČITAJTE JOŠ: “VUČIĆ OTVORENO PRIZNAO DA JE BIO UPOZNAT SA KUPOVINOM KOPERNIKUSA, O2 I PRVE”

„Od kada je Vučić došao na vlast, izbori su prestali da budu način izražavanja demokratske volje građana. Izbori su za diktatora postali način upravljanja Srbijom – kad ne znaš šta drugo da radiš, kada te siromaštvo i nesloboda u Srbiji priteraju u ćošak, pozoveš na izbore“, navodi se u izjavi Zelenovića.

On je dodao da Srbija ne želi život u izbornim „kampanjama, lažima i prevarama, od izbora do izbora“.

PROČITAJTE JOŠ: “GSP-U NEDOSTAJE 300 VOZAČA, PRETI KOLAPS”

„Dok je (Vučić) obećavao po svetu da će rešiti Kosovo i čuvati mir i stabilnost, cementirao je svoju vlast na razne ilegalne načine, tako da sa ovakvim izbornim uslovima, kontrolom novca i medija, misli da može beskonačno da vara i narod u Srbiji i partnere u inostranstvu“, ocenio je Zelenović.

Da podsetimo, lider Saveza za Srbiju (SzS) Dragan Djilas najavio je novi protest u subotu, 15. decembra, u Beogradu pod parolom „Hajde da se prebrojimo“ i da to Radio-televizija Srbije prikaže.

PROČITAJTE JOŠ: POLICIJA U LUČANIMA PO NALOGU SNS-A PRIVODI KANDIDATE OPOZICIJE!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments