Politika

NEĆE DATI OSTAVKU: Meho je krao i obrukao ovu zemlju, a proći će nekažnjeno?!

Ako se protiv mene pokrene sudski postupak, spreman sam da snosim odgovornost, navodi Meho Omerović, poslanik SDPS, koji je nedavno zatečen u krađi na aerodromu u Frankfurtu, očigledno namerno zanemarujući činjenicu da sudskog postupka ne može ni biti, jer ga štiti diplomatski imunitet.

On je u pisanom odgovoru rekao da se oglašava povodom zlonamernih informacija da su se “navodno pojavili novi detalji u vezi sa neprijatnošću koja mu se desila”.

PROČITAJTE JOŠ: UPRKOS PRITISCIMA SNS-A, PARAĆIN NIJE PAO: PAUNOVIĆU IZGLASANO POVERENJE

– Želim da naglasim da protiv mene nema ni krivične prijave niti ikakvog sudskog procesa! Bar da ja znam. Ako i ima nekih novih saznanja ili se pokrene sudski postupak, naravno da ću biti spreman da snosim svaku odgovornost, čak i pre okončanja sudskog postupka. Ne želim i neću da budem tema, ali ni teret svojoj porodici, partiji ni vladajućoj koaliciji – navodi Omerović, iz čije izjave može da se zaključi da nema nameru da podnese ostavku, iako je osramotio i sebe i državu.

On kaže da je ispričao šta mu se tačno desilo.

– Ne mogu ja sada pričati neku novu verziju kako bi se uklopio u nečije zamišljene projekcije – kaže ovaj narodni poslanik.

PROČITAJTE JOŠ: VLADA POPUŠTA, BRNABIĆ NALOŽILA DA SE SMANJE AKCIZE

Omerović nije želeo da odgovara na naša dodatna pitanja o nemogućnosti da se pokrenu sudski postupci zbog diplomatskog imuniteta, koji u inostranstvu onemogućuje i krivično gonjenje. Na naš naknadni poziv, on je odgovorio SMS-om da je odgovor napisao u mejlu.

Omerovićeva izjava dolazi dan nakon što je predsednica Skupštine Maja Gojković izjavila da je dobila izveštaj nemačke policije u kome piše da se Omerović pozvao na diplomatski imunitet.

– On se nije pravdao za učinjeno delo, nego se pozvao na diplomatski imunitet i zbog toga što poseduje diplomatski pasoš, on je pušten na slobodu, a ne zbog nekih drugih okolnosti – navela je predsednica Skupštine, koja očigledno namerava da istera stvar na čistac.

– Ako situacija bude ovakava kakva je u izveštaju, neću potpisati da neko u parlamentu dobije diplomatski pasoš i o tome sam voljna da razgovaram i da branim argumente sa svim poslanicima, bez obzira da li čine vladajuću većinu ili opoziciju – rekla je Gojkovićeva.

Zatečen u krađi

Prema izveštaju nemačke policije, koji su objavili mediji, obezbeđenje prodavnice prijavilo je krađu oko pola 10 ujutro. Kako pišu “Novosti” policijski službenici su zatekli osobu osumnjičenu za krađu, a to je bio poslanik Meho Omerović.

On je, kako je priznao, iz fri šopa uzeo parfem i tri karmina, a kako je rekao imao je jake stomačne probleme, pa je otišao u toalet, gde je poneo i kozmetičke proizvode.

– U tom trenutku doživeo sam stravičan, jak, snažan i neizdrživ bol, kao da mi je neko zabio nož u stomak. Zgrčio sam se i osetio da mi se creva prazne. Uspaničio sam se i izbezumio, tražio strelice za toalet. Istrčao sam iz fri šopa i shvatio da sam poneo parfeme – pokušavao je u medijima da se izvuče Omerović.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) POLICAJCI MALTRETIRALI UČESNIKE PROTESTA I PORUČILI: “POSLAO NAS JE VOĐA”

(izvor: blic.rs)

Comments

comments