Politika

Nekadašnji saborci ponovo na okupu: Tepić i Živković u vrućoj stolici kod Olje Bećković!

Gosti nove epizode emisije “Utisak nedelje” kod Olje Bećković biće Dobrica Veselinović (Ne davimo Beograd) i nekadašnji saborci Zoran Živković (Nova) i Marinika Tepić (SSP).

Najava Utiska nedelje, koji se emituje na televiziji Nova S u nedelju, 3. maja, već je izazvala veliku pažnju, budući da će u “vrućim stolicama” Olje Bećković sedeti dvoje nekadašnjih saboraca, a danas funkcioneri dveju stranaka koje zauzimaju suprotstavljene pozicije u odnosu “bojkot/izbori” – Marinika Tepić i Zoran Živković.

Podsetimo, Marinika Tepić je posle predsedničkih izbora 2017. godine pristupila Novoj stranci Zorana Živkovića. Nakon beogradskih izbora 2018. na kojima je Nova u koaliciji sa Demokratskom strankom doživela debakl, Tepić je napustila Živkovićevu stranku. Smatrala je da celo Predsedništvo stranke, čiji je i ona bila član, treba da preuzme i snosi  odgovornost za loš izborni rezultat, a to nije prihvatio Zoran Živković, te je došlo do razlaza.

Prošle godine Tepić se pridružila Draganu Đilasu u formiranju Stranke slobode i pravde, gde vrši funkciju potpredsednice.

Tepić i Živković, nekadašnji saborci, trenutno se nalaze na različitim stranama delovanja. Dok s jedne strane Marinika Tepić zastupa stav bojkota, Zoran Živković je odlučio da izađe na predstojeće parlamentarne izbore i ne libi se da vrlo oštro odgovara Savezu za Srbiju čiji predstavnici često ističu da oni koji izlaze na izbore nisu prava opozicija.

 

Comments

comments